Donateursweekend slaat goed aan

afbeelding-nieuw-roy-8853.jpgEIBERGEN – Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van het openluchttheater allerlei activiteiten georganiseerd. Het donateursweekend ging zaterdag van start met een festivaldag in het centrum. Op beide dagen werden de festiviteiten gratis aangeboden.

Zondag was er een gevarieerd programma in het theater achter het gemeentehuis. Een kindertheater en verschillende bands stonden op het podium. De avond werd afgesloten met een optreden van cabaretier André Manuel.

Honderden inwoners uit Eibergen en omgeving kwamen een kijkje nemen. Het openluchttheater hoopt met dit weekend extra donateurs binnen te halen om zo de nieuwbouw van het theater te kunnen betalen. Ruim 600 nieuwe donateurs hebben zich aangemeld. In totaal is er 12.000 euro binnengehaald.

Het bedrag is bijna het driedubbele van de exploitatiesubsidie van de gemeente Berkelland, deze subsidie is door de gemeente stopgezet, omdat het instandhouding van het openluchttheater volgens de gemeenteraad ‘geen kerntaak is’.  

[nggallery id=277]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Donateursweekend slaat goed aan”

  1. Het was geweldig een pluim voor de organisatie hopen dat de plannen door gaan. Zet Eibergen maar op de kaart

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven