Loes Gunnewijk en Ellis Hulshorst geven clinics

EIBERGEN – Voorafgaand aan de Rotor Kuitenbreironde worden dit jaar twee clinics georganiseerd waarin de deelnemers zich kunnen voorbereiden op enkele etappes van 2009. De organisatie heeft profwielrenster Loes Gunnewijk en ex profwielrenster Ellis Hulshorst bereid gevonden om op 24 juni en 8 juli een clinic te verzorgen op een van de locaties uit de ronde.

Vijf dagen na de 2e clinic begint op maandag 13 juli de ‘echte’ Kuitenbreironde die het best te vergeleken is met een alternatieve Mini Tour de France. Gedurende 4 dagen wordt op verschillende locaties hard gefietst en gecrost. Net als in de Tour is er een individueel klassement en een ploegenklassement. Elke dag is er minimaal één individueel onderdeel en één ploegenonderdeel. Er wordt gestreden in twee leeftijdcategorieën (8-10 jaar en 11-12 jaar) om de gele en groene trui voor het algemeen en puntenklassement.

Meefietsen kan prima op een gewone fiets. Tussen de wedstrijden door wordt nog een alternatief sportprogramma aangeboden maar dit is nog een verrassing.

Wedstrijden 13 tot en met 16 juli 2009
Maandagavond 13 juli: proloog met hindernissen / ploegenestafette op de Oude Maat (19.00)
Dinsdagmiddag 14 juli: fietscross, ploegentijdrit en sprintwedstrijd in het Hondebos (13.00)
Woensdagmiddag 15 juli: individuele en ploegencross op de Nieuwe Maat (13.00)
Donderdagmiddag 16 juli: tijdrit, afvalrace en ploegenachtervolging op de wielerbaan (13.00)
Donderdagavond 16 juli: prijsuitreiking in het Openluchttheater (19.30).

Opgeven
Op de basisscholen zijn de opgaveformulieren verspreid. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die mee willen doen, kunnen zich voor 5 juni opgeven bij de ESF, tel. 0545-476727 of via de mail: [email protected]. Kosten 7,50 euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven