Nieuw evenement in De Pickerhal

EIBERGEN – Op 6 juni is de Pickerhal het decor van Indoor Soccer 2009. Het gaat om een nieuw evenement waarbij zaalvoetbal met amusement wordt gecombineerd. “Als het goed aanslaat, dan organiseren we het vaker”, vertelt Roy Schäperclaus van Sportcafé De Picker.

Samen met de organisatie van de traditionele Nacht van Eibergen is Schäperclaus initiatiefnemer. “De Nacht is niet doorgegaan, omdat zich te weinig ploegen hadden opgegeven. Waarschijnlijk kwam dat omdat het toernooi te kort na de feestdagen op de agenda stond”, stelt hij. “Omdat nu ook het Zomeravondvoetbal is opgehouden te bestaan, vonden we het tijd voor iets nieuws.”

Dat het toernooi in juni plaatsheeft, kent nog een andere reden. Schäperclaus: “Voor alle officiële voetbalteams is de competitie dan afgelopen. Dit toernooi vormt een mooie gelegenheid om de mensen toch nog te laten voetballen.”
Aan Indoor Soccer 2009 kunnen maximaal 56 teams deelnemen. In principe komen er de volgende klassen: prestatieklasse, overgangsklasse, recreatieklasse, damesklasse en 30+-klasse. “Alle ploegen die normaliter aan de Nacht meedoen, benaderen we rechtstreeks. Er heeft zich al een aantal teams ingeschreven.”

Het evenement behelst meer dan alleen een sportief gedeelte. De voetbalwedstrijden duren van 8.00 uur tot 0.00 uur. Daarna wordt er een ‘afterparty’ gehouden, die tot in de kleine uurtjes duurt. Er is dan live-muziek en een optreden van Dark DJ Project. “Niet iedereen kan zo maar naar binnen”, legt Schäperclaus uit. “Je moet overdag óf als deelnemer aan het toernooi óf als toeschouwer een toegangskaart hebben gehaald in de sporthal. Op die manier willen we voorkomen, dat er allerlei bezoekers uit cafés hier naar toe komen.” Tevens wordt een grote loterij gehouden, waarbij het prijzenpakket uit vleesschotels bestaat.

Nadere informatie over Indoor Soccer 2009 is te vinden op www.sportcafe-depicker.nl. Op deze site staat tevens de link naar www. is.sportcafe-depicker.nl, vanwaar het opgaveformulier kan worden gedownload. Het formulier dient aan de bar van het sportcafé te worden ingeleverd, samen met de deelnamekosten à 37,50 euro per team.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven