Regionale boekenweek start in Borculo

BORCULO – Tussen 6 en 13 juni wordt weer de Week van het Achterhoekse en Liemerse boek georganiseerd. Het betreft hier een samenwerking tussen het Staring Instituut en de dialectkringen Achterhook en Liemers en de Vrienden van de streektaal veur Lochem en umgeving.

Het doel van deze speciale regionale boekenweek is om streekuitgaven uit en over Achterhoek en Liemers onder de aandacht van het publiek te brengen. Bij de aankoop van streekboeken voor een bedrag hoger dan tien euro wordt het boekengeschenk Flonkergood verstrekt. Het boekje bevat het werk van de prijswinnaars van de ook dit jaar weer gehouden schrijfwedstrijd – verhalen en gedichten – en van een columnwedstrijd.

De Waeke van het Achterhookse en Liemerse book start op zaterdag 6 juni in Buitencentrum Kerkemeijer. Vanaf twee uur is daar iedereen welkom tegen een entree van € 5,- (incl. koffie/thee). Op die bijeenkomst worden de namen van de winnaars van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt. Bovendien lezen de winnende auteurs hun ingezonden werk voor.

Het verdere programma bestaat uit het thema ‘Waorumme praote en schrieve wi-j plat?’ Korte inleidingen over dit onderwerp worden gehouden door Dinie Hiddink uit Lochem, Thea Onnink uit Barlo/Aalten en Derk Jan ten Hoopen uit Zuidwolde. De leiding van deze middag berust bij Joop Hekkelman uit Gorssel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven