Turnster Loretta Zieverink behaald goud

EIBERGEN – Zaterdag werd in Doetinchem de Gelderse kampioenschappen turnen dames gehouden. Loretta Zieverink, turnster bij Gymnastiekvereniging Odival behaalde die dag goud. Loretta, Jeugd N10 werd (gedeeld) eerste met een totaalscore van 34,60 pnt. Zij kreeg onder andere de hoogste wedstrijdscore voor vloer (8,70) en brug (8,95) maar liet nog enkele steekjes vallen op balk. Dat betekent dat op 6 juni tijdens de District Finale in Lelystad (kampioenschap voor Overijssel en Gelderland) nog verbetering mogelijk is.

Ellen Tijert plaatste zich ook voor de District Finale door het zilver te veroveren in Senior 10. Haar brug werd als beste beoordeeld met een 8,75 en met een totaal van 34,35 bleef zij de concurrentie ruim voor.

Ellen van der Most werd in een zeer sterk deelnemersveld derde en ontving daarmee een bronzen medaille en een plaats in de District Finale. In de klasse Senior N7 was het een nek aan nek race om de medailles. Op haar eerste toestel, sprong, liet ze nog wel iets liggen maar zette dat helemaal recht met een bijna perfecte brugoefening (9,10). Daarmee legde de Eibergse de basis voor de totaalscore van 33,80.
 
Maud Pierik Pupil 1 N11 wist zich helaas niet te plaatsen voor de District Finale. Met 34,35 kwam zij slecht 0,3 pnt tekort. Zij zat lang en goed op koers, maar met name het cijfer op de balk was te laag om de concurrentie van zich af te houden. Odival werd bij Pupil 2 N 10 vertegenwoordigd door Julia Wolters (32,50) en Emma Laninga (31,40). Beide scoorden goede cijfers op sprong en vloer, maar in een wedstrijd met kleine verschillen was dit niet voldoende om zich te plaatsen voor de District Finale.

Irena Hagens was bij Junior N8 blij met goede scores op vloer (8,15) en brug maar kon het verschil niet maken om zich te plaatsen voor de District Finale. Met 30,05 kan zij terugkijken op wedstrijd zonder grote fouten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven