Eibergen blijft doelwit van vandalen

afbeelding-nieuw-roy-10313.jpgEIBERGEN – Het centrum van Eibergen blijft nog steeds het doelwit van vandalen. Zaterdagnacht zijn er weer gemeentelijke eigendommen vernield. Op de Brink en in de J.W. Hagemanstraat zijn twee prullenbakken uit de grond getrokken. De daders zijn nog steeds niet in de kraag gevat.

Het spoor was zondagmorgen goed te zien, vooral fietsen waren het slachtoffer van vernielingen. Bij de bushalte langs de Burgemeester Wilhelmweg zijn meerdere fietsen bij het Assink Lyceum over het hek gegooid. Bij de fietsenstalling naast Obbink zijn twee fietsen in elkaar getrapt.

Ook ondernemers moesten er aan geloven, bij Steentjes Makelaars aan de Grotestraat is een bloembak omgegooid. Voor de ingang van de C1000 is een vlag van de muur gerukt. Ook in de Hagen zijn meerdere reclameborden toegetakeld.

De politie is op zoek naar getuigen, heeft u wat gezien of gehoord. Neem dan contact op met politie in Berkelland. Dat kan via 0900-8844.

Is dit een vernieling?
Zondagmorgen rond 6.00 uur keek de organisatie van het beachvolleybaltoernooi raar op. Onbekenden hebben van het zand dat op de Brink ligt een zandsculptuur gemaakt. Om het kunstwerk stonden vier borden die normaal worden gebruikt voor het afzetten van de Brink. Wilt u weten wat de kunstenaars hebben gemaakt, bekijk dan de foto’s hieronder.

De redactie wil graag met de makers in contact komen, u kunt ons mailen op [email protected] of laat een reactie achter.

[nggallery id=356]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Eibergen blijft doelwit van vandalen”

 1. De politie is op zoek naar getuigen?
  Ze kunnen beter de daders zoeken,
  slaap lekker verder.

 2. SCHANDE!!!
  Waar is de politie ????????????? Allemaal weer extra kosten voor deze gedupeerden en dit kan VOORKOMEN WORDEN als er goede surveillance van de politie is !!!

 3. Die vuilnisbakken en bloembakken vernielen kan echt niet. waar is de politie? dit is al de zoveelste keer dat zoiets gebeurd.

  de kunstenaars van het zandsculptuur verdienen wel een applaus. wateen mooie dame

 4. Vroeger (30 jaar geleden ) hadden eens een knokploeg die deze figuren eens te grazen namen, misschien kunnen deze eens weer in actie komen ??
  Ze kwamen uit het niets ….en verdwenen weer in het niets……

 5. Elk weekeinde wordt er iets vernield in of nabij het centrum van Eibergen. Dat weet iedereen, ook de politie. Maar wat doen de heren en dames van de Hermandad? Niets. He-le-maal niets! Dat gaat nu al meer dan een jaar zo door.
  Steeds kun je weer oproepen lezen om je als getuige te melden. Maar als er al iemand getuigt, dan wordt daar niets mee gedaan.

  Vorig jaar is de politie – na herhaaldeijke vernielingen – twee weekeinden achter elkaar ’s avonds en ’s nachts zichtbaar aanwezig in het centrum geweest. Als je zichtbaar bent voorkom je wel vernielingen, maar kun je natuurlijk nooit de daders opsporen. Want die laten zich dan uiteraard niet zien. De politie is toen overgegaan op het bekeuren van mensen die vredelievend een pilsje stonden te drinken voor de deur van een horecagelegenheid. Wat zullen de ‘vernielers’ toen achteraf gelachen hebben!

  Van de politie moeten we het dus niet hebben. Klaarblijkelijk is burgemeester Bloemers nog niet tot dat inzicht gekomen. Het beste lijkt me daarom inderdaad dat er een burgerinitiatief komt om korte metten met dit soort zaken te maken. De politie kan dan rustig op het bureau blijven zitten, want de verdere afhandeling wordt dan gewoon door de burgers gedaan. Lijkt me een stuk effectiever!

  Jeroen

 6. helemaal mee eens jeroen.
  die politie van berkelland zou eens een keer gewoon in burger in het weekeind in het dorp moeten lopen, en dan niet alleen tot een uur of 1 maar hele nacht door al wisselen ze elkaar af maakt niks uit.
  dan pak je ze wel.
  tja en anders toch burgerinitiatief.
  als het dan moet het maar.

 7. Als één van de makers van het zandsculptuur wil ik hierbij melden dat dit als grap bedoeld is. Wij hebben geen eigendommen van wie dan ook vernield (of het verplaatsen van borden moet tegenwoordig ook tot vernieling worden gerekend?).

  Verder zijn wij (makers van de zandsculptuur) fel TEGEN alle vormen van vernieling in Eibergen en waar dan ook! Dat dat even duidelijk is.

  Of wij onszelf bekend maken weet ik nog niet, maar als het echt zo belangrijk is zal de politie vast het IP adres kunnen traceren, en dan zie ik ze wel verschijnen!

  Gegroet! en laat Eibergen heel a.u.b.!

  P.S. Bovendien is de politie tijdens het maken van het sculptuur 4 keer langs gereden zonder ook maar even te komen kijken wat er gaande was!

 8. burger tegen vernieling

  Even reagerend op het bericht over de vernielingen.
  Ik vind het belachelijk dat er élk weekend weer vernielingen zijn in Eibergen. Ja, dat hebt u goed, niet alleen in het centrum van Eibergen maar ook daar buiten.

  Elk weekend ben ik dan ook oplettend of ik weer eens wat zie gebeuren. tóch begin ik mij af te vragen of al die meldingen die ik tot dusver heb gedaan bij de politie enig nut hebben gehad….
  Het lijkt wel of ik kan blijven bellen, en melding kan blijven maken van betreffende acties maar het haalt blijkbaar niet veel uit.

  De vernielingen gemeld in bovenstaand bericht zijn door mij waargenomen en gemeld bij de Politie van Eibergen (Berkelland). Ze zijn er naar eigen zeggen heen geweest en hebben me netjes terug gebeld. Ook kreeg ik te horen dat ze enkele jongens hadden aangehouden. Maar nu lees ik dat ze niemad hebben aangehouden….. zit de politie dan alleen maar vanuit hun kantoor een beetje toneel te spelen???

  Ik vraag mij zeer zeker af of de politie uberhaupt nog wel wat dóet hier in Eibergen. Wordt het niet eens tijd dat ze weer gaan boeven vangen?

  En natuurlijk moet ik zeggen dat dat burger initiatief een goede oplossing zou kunnen zijn. Hier in huis is ook al een keer gesproken over de mogelijke samenstelling van een knokploeg….
  Maar of dat nou de verstandigste keuze is? In ieder geval is het waarschijnlijk effectiever dan het ‘geweldige’ optreden van de arm der wet.

  Die zand sculptuur is overigens wel grappig. Ik heb de makers bezig gezien en heb ze rustig hun gang laten gaan…..maar dat de politie ook daar niet eens is komen kijken wat er aan de hand was……dat getuigd toch wel van een zekere blindheid…….of wordt dit laksheid genoemd?

 9. burger tegen vernieling

  Ook dit weekend zijn er weer dingen vernield in het dorp. De fietsen waren weer het doelwit van een aantal vandalen.
  Namen heb ik zelfs….maar bellen doe ik toch maar niet meer. Het heeft toch allemaal geen zin.
  Als je de politie belt, en je hébt het geluk dat ze komen, dan zijn ze in de meeste gevallen al weer 5 tot 15 minuten te laat…
  En mocht het eens voorkomen dat ze een bepaalde groep jongeren aanspreken op hun gedrag. Dan hoeven de jongeren alleen maar te zeggen dat ze het niet gedaan hebben en dan is de kous daarmee af.

  Toch vraag ik me wel een beetje af waarvoor we de politie hier in Berkelland hebben……
  Om orde te houden? om boeven te vangen? om vandalisme tegen te gaan?

  Ik krijg sterk het vermoedde dat dit al lang niet meer door de politie gedaan wordt….
  Moeten we weer eigen rechter gaan spelen?

  Kom op Politie Berkelland!! Doe eindelijk eens wat er van de politie verwacht wordt!! Pak die vandalen aan!!
  Wij, burgers, zijn die vandalen ZAT!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven