Berkellanders dwalen door maïsdoolhof

afbeelding-nieuw-roy-12586.jpgGEESTEREN – In Duitsland zijn de maïsdoolhoven een gigantische trekpleister. Deze rage komt nu ook naar Nederland. De gemeente Berkelland telt ook een doolhof. Die is te vinden aan de Nettelhorsterweg in Geesteren. Claudy en Wily Erinkveld hebben dit jaar voor het eerst een maïsdoolhof van 1,3 ha aangelegd. Het duo is bij de meeste mensen bekend van ‘De Melktap’.

“In het voorjaar is doormiddel van een GPS (global positioning system) de vorm van een koe uitgezet. Het maïs wilde in het begin niet groeien. Maar het mooie weer heeft ons geholpen. Het idee hebben we opgedaan bij een collega in Duitsland. Op dit moment is het maïs hoog genoeg om er doorheen te lopen”, zei Erinkveld.

Bij Berkellanders is het doolhof in trek, dagelijks komen mensen uit de buurt een uurtje dwalen. Toeristen die verblijven in Berkelland nemen ook regelmatig een kijkje.

Het maïs wordt straks in het najaar gewoon geoogst voor de koeien, op deze manier heeft het dus twee functies. Het doolhof is iedere dag geopend. De toegang bedraagt 3.00 per persoon. Bij grotere groepen wordt er een andere prijs in rekening gebracht.

Meer informatie op: www.demelktap.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkellanders dwalen door maïsdoolhof”

  1. Zoals U weet , lees ik de ‘Nieuws uit Berkelland’, elke dag hier in Canada. Vond het reuze leuk om te lezen wat de family Erinkveld heeft gedaan. Ik weet nog van heeeeeeel vroeger dat, toen ik op de boerderij werkte, wij alleen ‘voer koorn’ groeide en dachten niet om koorn te eten.
    Nu zijn er vele ‘sweet corn’ varieties zoals ‘Honey and Cream’ (75 dagen)
    Wist U, dat als U het kokende water van het koorn dat U gaat eten op onkruid giet op het pad, het onkruid in twee dagen dood is?
    Hoop voor U allen dat het weer mee werkt en een goed seizoen hebt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven