‘Berkellanders pas op voor wisseltruc’

afbeelding-nieuw-roy-11428.jpgBERKELLAND – In Berkelland zijn op dit moment meerdere oplichters actief die door middel van een wisseltruc geld afhandig maken. Bertus Stegeman en Hubert Icking zijn meerdere keren getuige geweest. Ook zijn ze zelf twee keer benaderd door oplichters om geld te wisselen. Het gebeurde vorige week nog toen ze samen op een bankje voor de Eibergse Hema zaten.

Een vrouw vroeg aan Icking of hij geld kon wisselen. Al snel hadden de mannen in de gaten dat het niet pluis was. De vrouw vertelde dat ze uit Lichtenvoorde kwam en met de fiets naar Eibergen was gekomen. Op een andere dag werden ze weer aangesproken door de zelfde vrouw, dit keer in de Hema zelf. Ze had geen geld bij zich en vroeg om twee euro. Ook hier gingen ze niet mee akkoord.

Woensdagmiddag zijn er ook twee verdachte mannen gesignaleerd in Eibergen. Ook zij worden er van verdacht de wisseltruck bij oudere mensen toe te passen. Ondernemers in Berkelland zijn ook gewaarschuwd. De daders proberen het ook bij winkeliers.

Heeft u wat gezien of gehoord? De politie in Berkelland wil graag in contact komen met deze mensen. Dat kan via 0900-8844.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Berkellanders pas op voor wisseltruc’”

  1. Waarschijnlijk dezelfde vrouw is vorige week aan de Bronkhorstkamp gesignaleerd. Hier kwam ze bij een bewoonster per fiets.

    Ze vertelde dat ze heel ver had gefietst. Vervolgens vroeg ze om 3 euro voor een kop koffie. Toen dit werd geweigerd ging ze er kwaad vandoor.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven