Lindes langs Hortensialaan hebben dorst

afbeelding-nieuw-roy-12793.jpgEIBERGEN – De lindes langs de Hortensialaan hebben het erg moeilijk. Alle bomen hebben een gebrek aan water. Dat is goed te zien, enkele bomen laten zelfs de bladeren al vallen. Volgens een medewerker van Beheer en Onderhoud komt dit door een storende laag in de grond.

“We hebben met een grondboor een bodemproef gedaan. De grond is kurk en kurk droog. Het is maar de vraag of we alle bomen kunnen redden. We doen ons best.”

Woensdag is een aannemer gestart met het redden van de bomen. Er zijn grote geulen rondom de bomen gegraven. Deze worden gevuld met water, de lindes kunnen op deze manier snel water opnemen. Gebrek aan water is niet de enige oorzaak van de ernstige verdrogingverschijnselen. Het strooien van zout in de winter heeft de bomen ook toegetakeld.

De Lindes aan de Huenderstraat krijgen een gelijke behandeling. Deze bomen hebben ook last van verdroging. Medewerkers van de buitendienst zijn op dit moment druk bezig met het watergeven van de jonge aanplant in heel Berkelland.

Kent Beltrum onze lokale omroep nog niet?
Berkelland FM bestaat al meer dan tien jaar. En nog moet de lokale omroep reclame maken. Een vreemde zaak. We troffen een spiksplinternieuw bord aan op het Mariaplein in Beltrum (zie foto hieronder). Inwoners uit Beltrum u bent gewaarschuwd. Zet uw radio op Berkelland FM, want dan hoort u elke dag het nieuws uit uw dorp. Of krijgt de omroep een nieuwe naam: Beltrum FM? Komen er in de andere plaatsen ook van die mooie oranje borden te hangen? Je kunt geen ‘stiefkinderen’ maken.

[nggallery id=445]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Lindes langs Hortensialaan hebben dorst”

  1. Kees Prakke (Canada)

    Linden (Tillia spp) zijn zeer goede straat bomen, maar zoals alle bomen het duurt drie jaar voordat ze op ‘zich zelf” kunnen groeien. De ground dat werd gebruikt bij het planten is ook heel belangrijk. Als U een boom voor Uw huis aan de straat hebt, geef het wat water gedurende de droge tijden. Elk emmertje helpt en iedereen moet mee doen om deze bomen te helpen. Zij maken de zuurstof voor U!
    Wist U dat dit hout onze native Indians in Canada gebruikte voor ‘hand-carving’ en maakte ook ’tangle free ropes’ van de bark.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven