Nieuw koningspaar in Hupsel geëerd

afbeelding-nieuw-roy-12226.jpgHUPSEL – Bennie Schot en Mirjan Koldeweij zijn vrijdagmorgen het nieuwe koningspaar van de Hupselse Buurt- en Belangenvereniging geworden. In de tent werden de kersverse koning en prinses op een ludieke manier geëerd. Het kwam tijdens het schieten met bakken uit de lucht, maar daar werd snel een oplossing voor bedacht. Onder een grote tent is er op de vogel geschoten.

Burgemeester Hein Bloemen was ook in Hupsel uitgenodigd om het eerste schot te lossen. Het oudste lid van de vereniging, Jan Oosterink (89) kan zich het eerste buurtfeest nog goed herinneren. “Dat was na de bevrijding in 1945, ik was in die tijd bestuurslid. Waarom we het feest organiseren? Om de mensen bij elkaar te brengen. En meer gehoorzaamheid te creëren. Het was zo slecht weer vandaag dat ik maar met de auto ben gekomen, mijn vrouw zei nog in huis, Jan je mag geen borreltje drinken!”, grapt Oosterink.

Elk jaar daagt voorzitter Hennie Alferink de burgervader uit om te reageren op plaatselijke gebeurtenissen. Dit keer ging het over de N18, Alferink is van mening dat het veel te lang duurt voor boeren en andere ondernemers in de buurt. “Ze willen weten waar ze aan toe zijn.” Ook het opleggen van dwangsommen werd aangekaart. “We hebben in de gemeente een beleid, iedereen moet zich daar aan houden. Ook de inwoners uit Hupsel”, aldus Bloemen.

Zaterdagavond wordt het feest afgesloten met een optreden van showband Chameleon. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur.

Gras op ‘Hupsel Airport’ groeit goed!
Het regende vanmorgen pijpestelen, iedereen stond lekker onder de tent. Maar er was één man die er niks van aantrok. Vrolijk was hij bezig met het bemesten van het gras van ‘Hupsel Airport’. Onze fotograaf Roy Nijman kon het niet laten en maakte een foto (zie hieronder). Moest de boer nog even snel de puntjes op de i zetten?

[nggallery id=415]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuw koningspaar in Hupsel geëerd”

  1. Besluit over N18 na de zomer
    vrijdag 10 juli 2009

    GROENLO – Minister Camiel Eurlings neemt na de zomer een besluit over de aanpak van de gehele N18 tussen Varsseveld en Enschede.

    Volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt op dit moment nog aanvullend onderzoek gedaan omdat de vorige rapportage over de effecten van een nieuwe weg op de omgeving en het milieu (MER) niet volledig was. “Zodra de minister daarvan het verslag heeft, zal hij het beoordelen en een standpunt bepalen. Het besluit zal snel na de zomer bekend worden”, aldus de woordvoerder.

    Voor verbetering van de doorstroming van de N18 (Twenteroute) is 294 miljoen euro beschikbaar. Daarvan kan tussen Enschede en Groenlo een nieuwe tweebaansweg (100 kilometer) worden aangelegd. Het huidige wegdeel tussen Groenlo en Varsseveld wordt opgeknapt en blijft in de plannen voorlopig een 80 kilometerweg. Het college van Oost Gelre pleit voor een aanpak ineens, waarbij een geheel nieuwe 100 kilometerweg tussen Enschede en Varsseveld wordt aangelegd. Gebeurt dat niet dan vreest het college dat er bij Groenlo opstoppingen ontstaan omdat daar de maximum snelheid teruggaat van 100 naar 80 kilometer per uur.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven