Pompdagen: Een week lang feest in Ruurlo

RUURLO – Van 8 tot 15 Augustus is er weer een week lang cultuur, sport, spel, spektakel en live muziek in het centrum van Ruurlo met als motto: ‘Een week gein op het plein’. De Stichting Reurlse Pompdagen organiseert dit voor de 8e keer samen met andere verenigingen uit het dorp.

De activiteiten vinden plaats op het kerkplein. Alle dagen gratis entree. Onderstaand het programma met enkele nieuwe onderdelen:

Zaterdag 8 augustus: (Handbalvereniging Blauw-Wit)
18:15 uur: Spike’s kindershow; spectaculaire show voor de kids! 20:00 uur: @Ease; Live optreden van een 5 koppige band die fijnbesnaarde rock afwisselt met swingende rock’n roll.
 
Zondag 9 Augustus: (Raad van Kerken Ruurlo/ Voetbalvereniging Ruurlo)
10:00 uur: Openlucht kerkdienst ‘orde van de oecumenische kerkdienst’ met kindernevendienst en optreden van het koor Markant. 14:00 uur:  Beachvoetvolleytoernooi op een tot strand omgetoverde Dorpsstraat. 20:00 uur: Spetterende drive-in-show!
 
Maandag 10 Augustus: (Vrijwillige brandweer Ruurlo/ Muziekvereniging Sophia’s Lust)
14:00 uur: Brandweermiddag. Kinderen mogen een middag in de huid van de brandweerman kruipen. Vertrek vanaf het Kerkplein. 19:15 uur: Showoptredens door muziekvereniging Sophia’s Lust. 20:30 uur: Aprés Ski feest.

Dinsdag 11 Augustus: (LTO-NBvP/Vrouwen van Nu & Jong Gelre / Stichting Reurlse Pompdagen)
11:00 uur: Boerderijenfietstocht met start en finish op het Kerkplein. Onderweg is er de mogelijkheid om een melkveebedrijf, paardenkliniek, ijsboerderij en een boomkwekerij te bezichtigen. 19:00 uur: Smartlappenkoor Efkes Anders. 20:00 uur: Optreden band Les Miezerabullus, Nederlandstalige meezingers en smartlappen.
 
Woensdag 12 Augustus: (Achterhookse Folklore Dansers) Jubileum : 30e keer
14:00 uur: In de Dorpsstraat en op het Kerkplein de jaarlijkse braderie met oude ambachten,  kramen, muziek- en dansoptredens. O.a. optredens van de Edelweiss Kapelle, Die Zwei, Grenzland  Steiers, De Schaddenstekkers, Hongaarse dansgroep en de Sleppers.

Vrijdag 14 Augustus: (Tennisvereniging Ruurlo)
18:00 uur: Tenniszeskamp. Teams spelen in competitievorm een tennisspelenparcours. 20:00 uur: live optreden van de Reurlse band Völle Wille. 21:30 uur: Optreden van de alom bekende feestband De Spitfires.

Zaterdag 15 Augustus: (Buurtvereniging De Bruil/ Ruurlose Gymnastiekvereniging)
10:00 uur: Fiets en (nordic)wandeltocht voor het hele gezin met vertrek en aankomst vanaf het Kerkplein. Afstanden: Fietstocht 25 en 40 Km. Wandeltocht 6 en 18 Km. 17:00 uur: Demonstraties door een onderdeel/ groep van de Ruurlose Gymnastiekvereniging gevolgd door een playbackshow voor de basisschooljeugd en volwassenen en een optreden van de dansgroep van de Gymnastiekvereniging. 20:00 uur: Soundmixwedstrijd in combinatie met live muziek door de bekende formatie Don’t Shoot the Pianoplayer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven