Studenten trainen voor vierdaagse

afbeelding-nieuw-roy-11940.jpgEIBERGEN/ENSCHEDE – Vier studenten die aangesloten zijn bij de Enschedese Studenten Schietvereniging ‘Ares’ hebben maandag een lange voettocht gemaakt van zo’n 32 kilometer. Het was een oefening voor de Nijmeegse vierdaagse die voor de 93e keer wordt gehouden.

Met 10 kilo op de rug liepen Bjorn Meijer, Jeroen Ringlever, Sjaak Mulder en Steven Gillis vanaf 7.00 uur van Enschede naar Groenlo. Bij elke tankstation maakten de heren een stop om letterlijke en figuurlijk ‘bij te tanken’. Dat gebeurde ook bij autobedrijf Grooters aan de Haaksbergseweg in Eibergen.

Na een pauze van ongeveer tien minuten gingen de studenten weer verder met de zware tocht, om uiteindelijk bij familie in Groenlo te rusten. Dinsdag maken de jongens de kilometers opnieuw, op de terugweg naar Enschede. Een van de belangrijkste pijlers van E.S.S. Ares is de Nijmeegse Vierdaagse.

De afgelopen vijf jaar heeft jaarlijks een peloton meegedaan aan deze mars met als hoogtepunten 2007 en 2008, waarin de groepsmedaille behaald werd.

Duiters lunchen uitgebreid in het centrum
Een groep Duitse dames uit Ammeloe hadden maandagmiddag de beste plek in het centrum opgezocht voor een uitgebreide lunch. Onder de bomen voor het kantoor van Wormgoor stond een grote tafel, waar de 24 vrouwen een pauze namen na een lange fietstocht door Rekken, Eibergen en Groenlo. Inwoners uit Eibergen keken verbaast op, ook wij mochten aanschuiven, Elisabeth Kortbus bedankt voor de heerlijke lunch!

[nggallery id=404]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Studenten trainen voor vierdaagse”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven