Corso trekt door Rekkense straten

REKKEN – Woensdag startte voor de 99ste keer het Rekkens volksfeest. Zoals gebruikelijk werd er ook weer een bloemencorso gehouden. Alvorens burgemeester Bloemen het volksfeest opende werd de heer Joop Leusink door de voorzitter in het zonnetje gezet.

Al vijftig jaar is hij koetsier van de koningswagen en in Rekken wilde men dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. In de afgelopen vijftig jaar heeft Leusink maar liefst 151 ritten voor de vereniging uitgevoerd. Na het feliciteren van de jubilaris was het aan de voorzitter en burgemeester Bloemen om het volksfeest te openen. De burgervader werd hierbij bedankt en welkom geheten door middel van het vaandelzwaaien. Hierna speelde Crescendo het Wilhelmus.

In het bloemencorso zijn ruim 1,2 miljoen dahlia’s verwerkt en de bouwers hebben maanden lang gewerkt aan de prachtige wagens. De laatste hand werd vanmorgen om 10.30 uur gelegd. Het bloemencorso werd voor de 99ste keer gehouden en komt landelijk voor in de top 10 van bloemencorso’s. Volgens jaar wordt het jubileum groots gevierd. In februari 2010 komt er ook een boek uit over de geschiedenis van het bloemencorso in Rekken.

Donderdag is de bloemencorso opnieuw te bewonderen in Rekken. Om 9.00 uur vertrekt de stoet richting Oldenkotte. Rond 11.30 uur keren de wagens terug naar het feestterrein. Vrijdagavond staat het kerkdorp in het teken van ‘Dahlia pracht bij nacht’. Onze fotograaf ter plaatse heeft alle deelnemers aan het bloemencorso gefotografeerd.

Heeft u ook foto’s of een film gemaakt tijdens de bloemencorso? Stuur de foto’s of film (liefst op youtube) naar [email protected]. Dan krijgt uw werk een plekje op deze site.

Eerdere bericht: ‘De Ape’ druk op Rekkens dahliaveld

Meer foto’s van Erna Wilderink uit Eibergen zie: www.wilderink.mijnalbums.nl

[nggallery id=529]
Foto’s ingezonden door Christiaan Thalen:
[nggallery id=552]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Corso trekt door Rekkense straten”

  1. Burgemeester volgens mij bent u afgevallen. Het pak zit u weer als gegoten! Hoeveel kilo is er af? Of mogen de Berkellanders dit niet weten.

    Joppie uit Neede

  2. Kees Prakke (Canada)

    Wat een prachtige foto’s van het bloemencorso in Rekken.Genoot er echt van.
    Zoals vroeger, alles was weer anders, maar om bij de 10 grootste bloemencorso’s in Nederland te behoren is reuze.
    Aan alle medewerkers, hartelijk gefeliciteerd met een uitstekend corso.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven