Mystery writer: Aargh Mexicaanse griep!

BERKELLAND – We ontvingen weer een bijdrage van onze mystery writer, dit keer schrijft de persoon over een actueel onderwerp. Over enkele maanden maakt de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl bekend wie onze mystery persoon is! Tot die tijd kunt u raden, Emiel Ratelband, Johan Vennevertloo, of Ton Oskam? Het kan iedereen zijn. Raad maar raak!

Tweede bijdrage ‘Mysterieus persoon schrijft’:
Wat houdt een mens de laatste tijd zoal bezig? Ik vraag het mijzelf af terwijl ik door de plaatselijke buurtsuper loop. Niet een vraag die zo een twee drie in je opkomt. Maar goed mijn interesse is al snel gewekt. Ik loop met een slakkengang door de winkel, hopend op enkele boeiende gesprekken. Helaas valt het eerste gesprek erg tegen.

A: “Mien heb je het al gehoord? Thomas Berghe is ook ernstig ziek!
Ik loop met een glimlach langs en open het eerste beste tijdschrift dat ik zie.

M: “O ja joh ? Wat heeft hij dan?”
 Het tijdschrift is erg interessant, iets met schone dames op de voorkant. 

A: “Mexicaanse griep, pas maar op het komt steeds dichterbij”. 
Typisch denk ik bij mijzelf.

M: “ Gadverdamme nee toch?”
Ik begin te lachen, beide dames kijken mij met een doordringende blik aan. Ik besluit voldoening te halen uit dit korte gesprek, eenmaal bij de kassa aangekomen reken ik af. Maar voordat ik mijn portemonnee open, nies ik uit het niets  richting de volgende klant. Deze antwoord met het volgende:

“Zeg Kerel: Je hebt toch geen Mexicaanse griep he ?“
Ontbreekt hem enig fatsoen of is dit hetgeen waar hij het eerst over nadenkt? Ergens erg asociaal. Ik verontschuldig mij en keer huiswaarts. Thuis gonzen de gesprekken mij door het hoofd. Hetgeen dat de mensen erg bezig houdt is dus de Mexicaanse griep. Het lijkt alsof het een gewoonte is geworden om over dit soort nare zaken te praten. Waar zijn in tijden van crisis, de hoopgevende, leuke, fijne gesprekken? Het komt inderdaad dichterbij, maar is het nu echt nodig om als angsthazen door het leven te gaan? Het is natuurlijk erg sneu als het je overkomt, maar het goede nieuws is dat het allemaal erg meevalt. De media blaast de boel zoals gewoonlijk weer op. Vat het goed op, de Mexicaanse griep is wel degelijk gevaarlijk, maar het sterftecijfer is bijna identiek en zelfs nog lager dan de “normale griep”. Maak jezelf dus niet te druk, er is medicatie en er zijn genoeg voorzorgsmaatregelen. Wees alleen wel alert dat als je griep verschijnselen hebt je gelijk te melden bij de dokter. Des te eerder men erbij is, des te beter.

Mijn conclusie: Doe wat je van plan bent, en laat je niet opjagen door bepaalde feiten in het nieuws.

Eerdere bericht: Wie is onze nieuwe mystery writer

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven