Supers openen op zondag de deuren

BERKELLAND – Een aantal supermarkten in Berkelland mag binnenkort ook op zondag na 16.00 uur de deuren voor de klanten openen. Bij het college van burgemeester en wethouders zijn verzoeken binnengekomen van Super de Boer in Borculo en Neede en Plus Koenders in Eibergen.

Op grond van de Winkeltijdenwet en de verordening winkeltijden van de gemeente Berkelland kunnen B&W aan maximaal 3 winkels een ontheffing verlenen voor openstelling op zondag na 16.00 uur. Er zijn meer dan 3 aanvragen binnengekomen. Aangezien er maar 3 ontheffingen kunnen worden verleend is alleen aan de eerste 3 aanvragers ontheffing verleend. B&W heeft hierbij ook gekeken naar de spreiding over de kernen.

De ontheffingen worden voor 2 jaar verleend. Hierna zal ontheffing via een rouleringsysteem verleend gaan worden. Voor het zover is kunnen belanghebbenden, alvorens het college van B&W de definitieve ontheffing verleend, nog hun zienswijze kenbaar maken.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Supers openen op zondag de deuren”

  1. Benno Olminkhof

    Beste mensen,

    Dit is wel het slechtste voor de kleine ondernemers in Neede wat hen overkomen kan. Dit betekent dat groenteboeren,slagers,tabakswinkels en bloemisten hun klanten zien verdwijnen naar de supermarkt. Dat uitgerekend super de boer op zondag open wil. Het dure personeel op zondag is de klos,de prijzen gaan omhoog, en weg zondagsrust. Mensen wees verstandig en BOYCOT SUPER DE BOER zeker op zondag.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven