Vandalen steken coniferenhaag in brand

NEEDE – Een bewoonster aan de Henry Dunantweg kreeg zondagnacht rond 01.50 uur de schrik van haar leven. De vrouw lag in bed en hoorde opeens geknetter. Ze keek uit het raam en zag metershoge vlammen uit haar coniferenhaag komen. De heg is volledig verwoest.

De Needse belde 112, de brandwachten uit Neede waren snel ter plaatse. Er werd groot alarm geslagen omdat de coniferenhaag pal naast het huis stond. Het korps rukte daarom ook uit met twee tankautospuiten, om het overslaan van de vlammen te voorkomen.

Buurtbewoners hebben voor de brand meerdere jongens door de straat zien lopen. “Ze waren erg rumoerig, we hoorden dat ze met dingen aan het gooien waren. Waarschijnlijk zijn dit de daders van de brandstichting”, aldus een bewoner die niet met naam genoemd wil worden.

De politie in berkelland is een onderzoek gestart. Getuigen die wat gezien of gehoord hebben in de buurt van de Blikweg kunnen zich melden via 0900 – 8844.

Ruim een week terug hebben vandalen ook toegeslagen in Neede. Er gingen toen op de hoek Borculoseweg/Rondweg twee bankjes in vlammen op.

Eerdere bericht: Vandalen steken twee bankjes in brand

[nggallery id=503]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven