Veulen Edelglans duurste op eliteveiling

BORCULO – Het hengstveulen Edelglans, geboren op 31 maart 2009 van fokker/eigenaar de heer H. van Helvoirt uit Rosmalen was op de elite veiling is Borculo het duurste veulen. Er werd maar liefst 50.000 euro betaald voor dit veulen van vader Jazz en moeder Endy.

Deze zwarte parel Edelglans heeft een afstamming waarvan iedere dressuurliefhebber zal watertanden. Zijn moeder is de overbekende Endy, wiens fokkerijsuccessen niet meer op één hand te tellen zijn. Zo bracht ze in combinatie met Damiro het Grand Prix dressuurpaard Karmijn en is ze grootmoeder van de hengsten Zuidenwind, Zhivago en Viënto Uno W.

In de afstamming van deze zeer rassige Edelglans die met veel houding en souplesse beweegt, is ze gekoppeld aan ’s werelds beste dressuurvererver Jazz, die al jarenlang presteert op Grand Prix niveau. Deze combinatie leverde al diverse successen en dat maakt de toekomstverwachtingen van Edelglans hooggespannen. Zijn volle zus Andy werd in 2008 kampioene op de NMK.

Totaal werd er op de elite veiling in Borculo voor 640.600 euro aan veulens geveild; gemiddeld werd er 13.131 voor een hengstveulen betaalt en 7.542 voor een merrieveulen. Het goedkoopste veulen ging voor 3.000 van de hand.

Foto’s en (gedeelte) tekst www.veulenveilingborculo.nl

[nggallery id=532]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven