Veulenveiling brengt veel geld op

BORCULO – Bij café restaurant Kerkemeijer werd donderdag een veulenkeuring gehouden.  De keuring, die elk jaar op de laatste donderdag van de maand augustus wordt gehouden, vond voor de 30ste keer plaats. Het is de enige openluchtveiling van veulens in Nederland.

De presentatie van de veulens begon om 10.00 uur en de veiling van de veulens vond plaats vanaf 13.00 uur.  Er waren 28 dressuurveulens en 36 springgefokte veulens te bewonderen. Alle veulens waren van te voren al te bezichtigen via het internet door middel van video en foto’s. De organisatie van het evenement was in handen van Stichting Nationale Elite Veiling Borculo.

Voor de veiling van 2009 heeft de selectiecommissie 64 veelbelovende veulens geselecteerd; 28 merrieveulens en 36 hengstveulens.  Al deze veulens kwamen vandaag onder de hamer. Of de kredietcrisis gevolgen heeft voor de opbrengsten op de veiling was ten tijde van de aanwezigheid van onze verslaggever nog niet bekend.

De eerste 10 veulens gingen voor prijzen tussen de 4.500 en 42.000 euro naar een nieuwe eigenaar. Het evenement trok vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

[nggallery id=531]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven