Bloemencorso: Beltrum stroomt vol

corso beltrum 147-border.jpgBELTRUM – Zondag stond het jaarlijkse bloemencorso in Beltrum op de agenda. Twaalf grotere en meerdere kleine wagens deden aan het bloemencorso mee. Met man en macht is er aan gewerkt om ook dit jaar weer de fraaiste wagens te bouwen. Het jaarlijkse Volksfeest Beltrum werd zo als altijd gestart met dit bloemencorso.

Het bloemencorso werd muzikaal omkleed door diverse muziekkorpsen uit Berkelland. Vorig jaar viel het bloemencorso in het water; dit jaar waren de weergoden Beltrum goed gezind. Er stonden grote aantallen bezoekers langs de route. Beltrum stroomde volledig vol.

Voordat de corsowagens door de Beltrumse straten konden rollen, hebben de wagenbouwers maandenlang vele uurtjes in hun creaties geïnvesteerd. In de winterperiode wordt het idee vaak al uitgewerkt tot een gedetailleerde tekening of maquette. Vanuit het niets verrijst vervolgens stap voor stap de corsowagen. Hiervoor worden de meest uiteenlopende materialen ingezet: hout, metaal, gaas, en honderden kilo’s krantenpapier.

Vol overgave, creativiteit en vakmanschap werpen de wagenbouwgroepen zich op hún praalwagen. Het resultaat is telkens weer verbluffend. In het corsoweekeinde bereikt de bouw haar absolute hoogtepunt: dan wordt de wagen beplakt of volgeniet met soms meer dan 100.000 dahlia’s. Tientallen handen zetten in een gezellige sfeer de puntjes op de i, waarmee de toon voor het bloemencorso wordt gezet.

Tevens vond er tijdens de bloemencorso een oldtimershow plaats van oude vrachtwagens. Vanaf 14.00 uur reed de stoet rondjes door het dorp, voor het bloemencorso uit. Daarvoor stonden de wagens al opgesteld op het kermisterrein en konden liefhebbers antwoorden krijgen op al hun vragen. De Oldtimershow werd georganiseerd door Vereniging Old Transport Achterhoek.

Vreemde man zet Beltrum op z’n kop!
Iedereen heeft hem zien lopen de man met de blokjes kaas en worst. De bezoekers keken raar op. ”Wie is die vreemde man.” In het filmpje hieronder vertelt de man dat hij in Winterswijk woont. Wij vonden het wel grappig. We hebben weer een nieuwe rubriek. Jiskefet in Berkelland!


Pagina eerst volledig laten laden, dan pas op de foto’s klikken.
Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=573]
Foto’s GinoPress:
[nggallery id=571]
Foto’s Oldtimer vrachtwagens:
[nggallery id=572]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bloemencorso: Beltrum stroomt vol”

  1. Toneelver. Nieuw-Leven

    Wij hopen dat Beltrum van ons heeft genoten,en van de kaas en de worst……Groetjes en tot een volgende keer,Themagroep Nieuw-Leven Huppel Henxel en Dorpbuurt Winterswijk alias “Jiskefet”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven