Boeren uit Berkelland voeren ook actie

DEN HAAG/BORCULO – Enkele boeren uit Berkelland die aangesloten zijn bij de Dutch Dairymen Board (DDB) hebben dinsdag meegedaan aan de grote protestactie in Den Haag. De melkveehouders verzamelden zich bij het gebouw van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en bij het Ministerie van LNV om daar actie te voeren voor een betere melkprijs.

De boeren reden met aanhangers vol stro naar de gebouwen, en stapelden de balen voor de ingangen op elkaar. Er werden overal posters opgeplakt met de tekst: ‘Inpakken en wegwezen’.

Minister Gerda Verburg sprak tijdens het protest de Berkellandse boeren toe, ze begrijpt de zorgen. Maar volgens haar zijn de lage melkprijzen het gevolg van de economische crisis. Ze kan er niks aan veranderen. De melkveehouders zijn ontevreden over het gesprek met de minister en zullen daarom doorgaan met actievoeren.

Op dit moment krijgen boeren 20 cent voor een liter melk. Terwijl de kostprijs rond de 40 cent ligt. Familiebedrijven kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden. Als er niets verandert dan zal 50% van de bedrijven uitsterven.

In Gelselaar is er zelfs al een boer die geen melk meer levert. Meerdere boeren in Berkelland zitten hier sterk over te denken.

(later meer foto’s)

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Boeren uit Berkelland voeren ook actie”

  1. De politiek is er toch voor de mensen? kom op help ons uit de brand. Anders blijft er geen boer meer over. De actie was geslaagd maar heeft niks opgeleverd. Gerda ik hoop dat je gevoelens hebt!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven