Broei in mestopslag aan Borculoseweg

EIBERGEN – In een mestopslag bij een kippenboer aan de Borculoseweg is maandagavond broei ontstaan. Rond 18.00 uur moest de brandweer ter plaatse komen om controle uit te voeren. De brandwachten concludeerden dat er door hitte sprake was van broei in de berg kippenmest.

De uitruk werd opgeschaald naar een middel incident, omdat de brandweer geen risico wilde lopen. Er was kans op een stofexplosie, daarom hadden de brandwachten alle brandslangen uitgerold en alles klaargemaakt. De boer heeft met een shovel de schuur leeggehaald om zo bij de kern te kunnen komen. Na bluswerkzaamheden en controle ging de brandweer weer huiswaarts.

Het verkeer had wel enige hinder. Omdat een brandslang op de Borculosweg lag. Auto’s moesten voorzichting over de slang rijden. De politie en brandweer regelde het verkeer.

[nggallery id=651]
Foto’s GinoPress:
[nggallery id=650]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven