Defensie oefent in hartje Borculo

defensie borculo 001-borderBORCULO – De Veemarkt van Borculo deels bezet met militaire tenten. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september is dit het toneel van een oefening van 1 CIMIC bataljon. Onderdeel van dit bataljon zijn de IDEA specialisten die in Afghanistan worden ingezet vanwege hun expertise en deskundigheid uit de civiele sector.

Tijdens deze oefening brengen zij hun opgedane kennis over op andere reserveofficieren van IDEA. Voor bijzondere taken en missies gebruikt Defensie de materiedeskundigen van IDEA om te assisteren bij wederopbouwoperaties.

IDEA-specialisten begeleiden kleine ondernemers en ambachtslieden. Ook assisteren de reserveofficieren van IDEA bij het verstrekken van microkrediet voor startende Afghaanse ondernemers. Uiteindelijk moet er een Business Development Center voor en door lokale ondernemers worden opgericht. In dit centrum zal een Afghaanse hulporganisatie komen te werken.

Bij de oefening van deze week ligt de focus op het overbrengen van de opgedane ondernemersvaardigheden in Afghanistan. Hiermee willen zij de dertig deelnemende reserveofficieren van IDEA de juiste kennis en vaardigheden mee geven om ook de lokale economie in Uruzgan te kunnen helpen opbouwen. Hiervoor worden onder meer coachgesprekken met startende ondernemers uit de regio getraind.

[nggallery id=610]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Defensie oefent in hartje Borculo”

  1. Het leger neemt de leiding in Berkelland over en stuurt Hein en zijn manschappen naar huis. Mischien komt het dan toch nog goed.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven