Gemeente pakt wateroverlast aan

ÉIBERGEN – Aannemersbedrijf Dusseldorp uit Lichtenvoorde is in opdracht van de gemeente Berkelland bezig met groot onderhoudswerkzaamheden rondom het oorlogsmonument aan de Groenloseweg/Rekkenseweg. Er worden twee nieuwe vijvers aangelegd om wateroverlast te voorkomen.

De oude vijver voor het Assink Lyceum wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe betuining. Deze vijver dient al jaren voor waterberging.

Het voordeel van deze werkzaamheden is dat het waterafvoer van het omliggende gebied wordt verbeterd. Waardoor er minder wateroverlast optreedt. Bij de volkstuintjes aan de overkant van de weg (Rekkenseweg) stond het regelmatig blank. Dusseldorp is nog een paar weken druk.

[nggallery id=609]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Gemeente pakt wateroverlast aan”

  1. Ik hoop dat er hekken omheen komen, gisteren kon ik mijn hond uit 1 van de vijvers redden. Hij kon er niet meer op eige nkracht uitkomen. Levensgevaarlijk ook voor fietsers en mensen die daar wandelen. Dus gemeente voor dat er iets gebeurt, (nouw er is al wat gebeurt) denk even na over hekken etc.

  2. @Eibergentje
    Honden horen binnen de bebouwde kom gewoon aan de lijn dus ik weet niet hoe jou hond het dan klaar speelt om daar in het water te komen. Als je hem toch los wil laten lopen ga dan naar de nieuwe maat daar mag je, je hond vrij laten lopen maar helaas…….. de meeste hondenbezitters willen wel de lusten maar niet de lasten……….laat de gemeente maar snel weer een flinke hondenbelasting invoeren hopelijk worden we dan verlost van al die honden poep. Het is toch niet normaal dat kinderen niet eens kunnen spelen op de speelveldjes e.d. zonder dat er poep ligt het zelfde geldt als je over de trottoirs loopt het is soms meer glijden dan lopen. En wat betreft de fietsers en voetgangers de vijvers waren er al veel langer en ik heb nog nooit gehoord dat er één is verdronken op die plek. Moeten we dan langs alle wateren hekken plaatsen waar mensen lopen en fietsen? We hebben toch nog een stukje eigen verantwoording.

    Groet,
    Grolleman

  3. ahaaa kattenliefhebbers en geen hondenliefhebbers.laten we het dan nog maar niet hebben over die kattenliefhebbers die hun katten in andermans tuin laten lopen !! ook daar hebben andere mensen last van !

  4. Wat dacht je van de mensen die er in het voorjaar met de kleine kinderen de eendjes met de kuikens voeren??
    Ouders en opa’s/oma’s maken even een praatje en de kinderen tuimelen in het water, de zijkanten zijn veel te stijl je komt er met eigen kracht zeker niet bovenop.
    Zag van de week twee jongetjes daar voetballen, wat dacht je van een bal in deze diepte, eruit proberen te halen, met alle gevolgen van dien!

  5. Wel handig zo’n zwemvijver voor eenden direkt naast een grote, drukke verkeersweg.
    Lekkere dierenvrienden zijn die Berkelandse amtenaren.
    In het voorjaar blijft er geen jong eendje in het leven.

    Dierenliefhebber

  6. @Janny, volgens mij is dat een stukje verantwoordelijkheid van de ouders/opa’s/oma’s. Let op je kinderen in gevaarlijke/onbekende omgeving en laat je kinderen daar niet spelen. Het is overigens gewoon een bouwterrein op dit moment en daar horen al helemaal geen kinderen te spelen.

  7. snelheidsduivel

    Wat een onzin allemaal, bekijk het positief! De gemeente is welwillend, die eenden lopen er al jaren. Daarnaast eigen verantwoording niets mis mee, als alles toch veilig gemaakt zal worden letten we niet eens meer op. Je kijkt toch ook uit als je de weg oversteekt. En van die honderschijt, daar mogen hondenbezitters wel beter mee omgaan. Maarem Dusseldorp maakt er iig wat moois van.

    Mr. positive

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven