Groep Klunt wint bloemencorso Beltrum

BELTRUM – Onder grote publieke belangstelling zijn maandagmorgen alle prijswinnaars van het Beltrums bloemencorso bekend gemaakt. Corsogroep Klunt sleepte bij de grote wagens de eerste prijs in de wacht met hun creatie ‘The Golden Compas’. De wagenbouwers vieren dit jaar dubbel feest. De groep bestaat 40 jaar.

Al jaren bouwen ze hun wagens in de schuur van de familie Te Veluwe (bijnaam Klunt) aan de Peppelendijk. De activiteiten starten al ruim voor de zomer. Er is hard gewerkt aan de mooie wagen. “De eerste weken waren we drie avonden in de week druk. In de vakantietijd zijn we bijna elke dag in de schuur bezig geweest”, aldus Johnny te Veluwe. Johnny is samen met zijn broer Rudy Klunt bouwer van het eerste uur. Het duo weet nog goed dat in 1969 de groep werd opgericht.

Loco-burgemeester Leo Scharenborg heeft voor de prijsuitreiking het volksfeest in Beltrum officieel geopend. Rondom het terrein werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Een valkenier uit Rijssen was één van de publiekstrekkers. Alpha Live en Concordia zorgden voor live muziek.

Bielemennekes hebben hun eigen dansje!
De bielemennekes ze zijn niet te missen tijdens de bloemencorso. De twee mannen lopen altijd voor de stoet uit. Waarom? Het verschijnsel bielemennekes stamt uit de tijd van de middeleeuwen. Met hun bijlen maakten ze de weg vrij. De versperringen werden in die tijd op de weg gelegd door vijanden van de kasteelheer. De bielemennekes hebben een nieuw dansje, in hun nieuwe pakken lieten ze dat zien voor een volle zaal (zie film hieronder).

Eerdere bericht: Bloemencorso: Beltrum stroomt vol

Uitslag bloemencorso (grote wagens):
1e  Klunt (The Golden Compas)
2e Wielderink (Romeins Testudo)
3e De Vikings (Moordwijven)
4e De Slinge (Verbeelding)
5e ’t Hulzink (Mariokart)
6e Oet alle Windstreken (Ontsnappen?!)
7e Die Zweinerei (De wereld draait door)
8e Blenke (Paddenstoelen)
9e De Toekomst (Alle eendjes…)
10e Lintvelde (Ingewikkeld)
11e Dorpsstraat (Call of duty)
12e Losse Flodders (Ape-gapen)

[nggallery id=576]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven