Prachtig weer op Borculose zompendag

BORCULO – Op zondag 27 september werd in Borculo de jaarlijkse zompendag gehouden; de traditionele viering van het einde van het zomerseizoen. Rond de Veemarkt en het Muraltplein waren de nodige marktkraampjes te vinden en er waren enkele kermisattracties.

De muzikale omlijsting van het evenement was in handen van twee dweilorkesten; Windkracht 11 uit Groenlo en de Belle Bloazers uit Eibergen. Bodycheck organiseerde een aantal sportieve demonstraties. Ook de Berkelschippers waren aanwezig.

Rondom het kristalmuseum was het gezellig druk. Hier startte wat later dan gepland de zompenrace. Bij de zompenrace ging het erom wie het snelste de afstand kon afleggen tussen de brug bij het Kristalmuseum en de brug bij het gemeentehuis. Hierbij werd gebruik gemaakt van de Borculose zompen. Ondanks het mooie weer waren er slechts twee teams. De zompenrace was dan ook in 10 minuten bekeken. Op dit moment is ons nog niet bekend wie de winnaars zijn geworden. 

De brandweer organiseerde op de Spoorstraat spuitwedstrijden voor de jeugd en een demonstratie. Er werd een auto opengeknipt om twee slachtoffers te bevrijden. Ook waren er een aantal oude brandweerwagens aanwezig en kon men in de oude brandweerwagens een rondrit maken. De terrassen in Borculo zaten lekker vol. Ook in het centrum was het gezellig druk. Het weer was dit jaar dan ook uitstekend te noemen.

Veel deelnemers Rabo Herfsttintentocht
De Hersttintentocht van Rabobank Graafschap-Noord had afgelopen zondag over belangstelling niet te klagen. Vele fietsers verzamelden op de parkeerplaats bij de Rabobank in Borculo. Ook achteraf was het er nog gezellig druk op de geïmproviseerde terrassen. Voor broodjes en een verfrissing werd gezorgd. Voor de fietstocht was een prachtige dag uitgekozen. Dit leverde dan ook een belangrijke bijdrage aan het grote aantal deelnemers (zie foto’s hieronder).

[nggallery id=636]
Foto’s brandweer demonstratie
[nggallery id=637]
Foto’s herfsttintentocht
[nggallery id=638]

Foto’s zompendag

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven