Ruurlo heeft twee nieuwe koninginnen

RUURLO – Het traditionele vogelschieten in Ruurlo gaat dit jaar op een bijzondere manier de boeken in. Het is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen dat de romp tijdens de septemberfeesten niet naar beneden is gehaald. Na 609 schoten heeft het bestuur van de oranjevereniging besloten om te gaan loten. Elly Bats (49) is op deze manier de nieuwe schutterskoningin van Ruurlo geworden.

De linker vleugel is door Mail Bats eraf geschoten. Gertie Hakken ging met de kop naar huis. De andere delen zijn allemaal blijven zitten. Het vogelschieten werd verzorgd door Martens uit Vorden

Het vogelgooien werd gewonnen door Kirsten van den Berg (22). Ruurlo heeft met deze overwinning twee nieuwe koninginnen. Op het feestterrein aan de Wildenborchseweg is ook net als andere jaren een playbackshow gehouden voor de jeugd. Nina Dunat won bij de 7 tot 9 jarigen met het nummer ‘Michel’ van Anouk.

Bij de 10 tot 13 jarigen ging de hoofdprijs naar Mabel Stas en Floor van Zijdveld, zij brachten het nummer ‘Ik wil beroemd worden’ van Kinderen voor Kinderen ten gehore. De eerste plek bij de jongens ging naar Bas Peters, Laurens Hof en Guusje ter Haar. De jury vond het nummer Rosanne van Nick en Simon geweldig.

Eerdere bericht: Fraaie optocht trekt door Ruurlo

[nggallery id=595]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ruurlo heeft twee nieuwe koninginnen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven