Aanrijding: Bestuurders met schrik vrij

EIBERGEN – Donderdagavond rond 20.00 uur is er op de kruising Groenloseweg/Rekkenseweg een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s. Beide bestuurders en een inzittende kwamen na de botsing met de schrik vrij. De voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Een 46-jarige man uit Eibergen wilde op de kruising de Rekkenseweg in slaan. De andere bestuurder – leeftijd en woonplaats onbekend – die uit de richting van Groenlo kwam reed door rood, daardoor kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing. De Eibergenaar had ook nog een 10-jarig jongetje bij zich. Ook hij bleef ongedeerd.

De weg is ongeveer een uur afgesloten geweest, het verkeer moest via de Rekkenseweg een andere route zoeken.

[nggallery id=692]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Aanrijding: Bestuurders met schrik vrij”

  1. kijk dit is nu levensgevaarlijk door rood rijden , gisteren reed er ook 1 door rood toen wij bij de fietsers oversteekplaats wilde oversteken ons licht stond op Groen en we kregen ook nog eens een vinger omhoog van hallo waar zijn jullie mee bezig , meer controle zou niet verkeerd zijn

  2. @Moeder:
    Af en toe als ik van de kant van de Klaashofweg kom en wil dan richting Haaksbergen rijden, dan moet ik afslaan en wachten voor het verkeer uit Rekken wat of linksaf, of rechtdoor wil.
    Hierdoor sta ik al over de stopstreep… Voor ik kan rijden, als dus de auto’s vanuit Rekken zijn geweest, krijgen de fietsers al groen !!! Hier heb ik dus ook al regelmatig scheldende fietsers meegemaakt!

    Kortom: De verkeerslichten die aan de kant van de Klaashofweg staan, staan juist afgesteld (mag iets langer af en toe), de lichten aan de Rekkenseweg staan TE lang op groen. Pas als die op rood staat, kan de auto die midden op de kruising voorgesorteerd staat, verder rijden. En tegen die tijd is het al groen voor fieters OF voor verkeer afkomstig uit de richting Groenlo… dus ja daar krijg je vreemde situaties van….
    (Hint: Gemeente verwijst je door naar Rijkswaterstaat… mocht je klachten indienen)

  3. Door rood rijden op deze kruising is de “gewoonste zaak van de wereld” Ik kom elke dag over deze kruising en ben wel eens gepasseerd terwijl ik voor rood stond te wachten…..
    Misschien een digitale flitspaal zoals deze in Twente staan plaatsen ? misschien wordt deze kruising en oversteekplaats voor fietsers dan veiliger………. Of moeten we wachten tot er dodelijke slachtoffers vallen ?

  4. Als ik altijd voorrang nam op deze kruising terwijl groen had zou ik onderhand al aan mijn 50e auto toe zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven