Aanrijding op kruising Haaksbergseweg

IMGP3513EIBERGEN – Twee bestuurders zijn vrijdagavond na een botsing met de schrik vrijgekomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising Haaksbergseweg (N18) met de Hondevoort. Rond 19.15 uur botste de voertuigen op elkaar.

Een 43-jarige man uit Eibergen die een bestelbus bestuurde reed op de Haaksbergseweg richting Haaksbergen. Hij reed volgens omstanders op de kruising door rood. Daardoor botste hij achter op een personenauto die de Hondevoort in wilde rijden. De auto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Neede.

Omstanders die het ongeval hebben zien gebeuren zijn verdeeld over de werking van de stoplichten. Buurtbewoners hebben na de aanrijding de weg schoongemaakt. De politie kwam ter plaatse om de schade op te nemen.

[nggallery id=708]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Aanrijding op kruising Haaksbergseweg”

 1. Burger tegen vernielling

  Als buurtbewoners zijn we het wel een beetje gewend dat er wat gebeurd.
  Wie anders moet de rotzooi opruimen zodat overige weggebruikers kunnen blijven rijden…….?
  wij staan als buurt altijd klaar om te helpen bij wat voor calamiteiten dan ook.
  Zó kan het ook!!!!

 2. De 43-jarige bestuurder van de bestelbus reed NIET door rood. Getuigen die achter de bus reden, hebben verklaard dat het verkeerslicht op groen stond. Ze konden zelf ook nog doorrijden!

 3. Weer die stoplichten een aantal weken was het op de andere kruising ook raak. Volgens mij staan de verkeerslichten niet goed ingesteld

 4. Alle lof voor de ‘Burger tegen vernieling’en ‘Snow with’, maar dit is nu al de zoveelste keer dat er een aanrijding gebeurd op Haaksbergseweg cq. Burg Wilhelmweg ten gevolge van rijden door rood.
  Zou het is niet een keer tijd worden dat er containers op de weg worden geplaatste door de actiegroep die vele jaren geleden dit ook al eens heeft gedaan, hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren, voordat de rondweg klaar is ???.

 5. De getuige, rijdend achter de blauwe bus, heeft weliswaar verklaard dat de bus groen had, maar ook dat ze samen net bij groen optrokken.
  Terwijl de chauffeur van de bus juist verklaarde dat’ie al rijdende door groen reed, en dat het bij groen optrekken 1 kruising eerder was, en de getuige waarschijnlijk *dat* bedoelde….
  (en rond die tijd is er bij mijn weten geen groene golf meer, althans niet bij eventueel kruisend verkeer, dus dat sluit *automatisch* groen op de volgende kruising eigenlijk ook uit, als redenering)

  Trefpunt van beide voertuigen is ook onlogisch, bus rechts-voor, personenauto rechts-achter, dus pas bijna bij het weer verlaten van het kruisingsvlak en opdraaien hondevoort werd de personenauto geraakt (en dat met hoge snelheid, bijna 90 graden omgeduwd, zonder remsporen van de bus).
  (impliciete stelling: bus had de aanrijding eigenlijk (geheel) moeten kunnen voorkomen, zelfs als de personenauto door rood _zou hebben_ gereden (of ongeacht welke combinatie van rood/groen dan ook))

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven