Burgemeester opent flora- en faunadag

flora en faunadag 002-borderBORCULO – Vandaag vond op het Galgenveld de flora- en faunadag van de Wildbeheereenheid “De Berkelstreek” plaats. De hele week stond al in het teken van de WBE; duurzame flora en fauna. Het gaat hierbij voornamelijk om het omgaan en verstandig gebruik van de natuur, populatiebeheer en schadebestrijding.

Voorafgaand aan deze week werden er al een aantal scholen bezocht om de leerlingen van groep 7 en 8 te informeren over flora en fauna. Op donderdagavond vond er een flora en fauna bijeenkomst plaats voor de leden. Op de flora- en faunadag kon men van 11.00 uur tot 16.00 uur genieten van diverse demonstraties die direct betrekking hebben op de flora en fauna.

De flora- en faunadag werd door burgermeester Bloemen officieel geopend. Ook was er een afvaardiging van de gemeenteraad en een afvaardiging van de Tweede Kamer. Mevr. Annie Schreijer-Pierik (Tweede Kamerlid) sprak de genodigden toe. Op de flora- en fauna dag waren aanwezig: WBE De Berkelstreek, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), Staatsbosbeheer, Waterschap Rijn en IJssel, Dienst Landelijk Gebied (DLG), Plattelandshuis Achterhoek/Liemers, Vogelwerkgroepen, Imkergroep, IVN, De Hengelsportvereniging, SBNL, Stichting vleermuizen Neede, VVV, Scholengemeenschap AOC, Geldersch Landschap en een schilderkunst van Natuur- landschapselement en jachttaferelen. 

De jachthoornblazers lieten regelmatig hun geluid laten horen en er werden demonstraties gehouden met jachthonden, vliegvissen en roofvogels ( valkenier). In een speciale hobbystraat konden eigen leden hun hobby, direct of indirect betrekking hebbende op flora en fauna, tentoon stellen. Met een huifkar kon men een ritje langs de mooiste natuurplekjes rond het Galgenveld maken.

Sportief gezien werd er een speciale fietstocht uitgezet,die de fietser 22 km. langs mooie bezienswaardige plekjes in de natuur bracht. Hier kon iedereen aan deel nemen. Aanvankelijk was het sober weer maar dat klaarde in de loop van de dag aardig op.

[nggallery id=674]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Burgemeester opent flora- en faunadag”

  1. Complimenten voor de organisatie,het was erg mooi.Prima lokatie,de roofvogelsshow was geweldig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven