Eibergse AH in de clinch met ventwagens

EIBERGEN – De Albert Heijn en de eigenaren van diverse ventwagens liggen sinds de opening van de super met elkaar in de clinch. Al jaren verkopen de ondernemers hun waren zoals, vis, kaas en olijven op het Zwikkelaarsplein en snappen daarom de problemen niet. De filiaalhouder van de AH wil de ventwagens liever op een andere plek hebben staan omdat de wagens erg veel parkeerruimte in beslag nemen.

“We staan hier al jaren, met de vorige supermarkt hebben wij nooit geen problemen gehad. Maar nu moeten we opeens verhuizen naar een andere plek. De filiaalhouder is een keer bij me geweest en heeft de situatie uitgelegd. Maar ik vind het allemaal best meevallen, alleen als er een begrafenis is of een feest bij De Klok dan staat de parkeerplaats bommetjevol. Ik ben best bereid om met alle partijen om de tafel te gaan zitten. Dat heb ik ook aangegeven maar daar heb ik nog altijd niets van terug gehoord”, aldus visboer Dennis Joostens.

Alle marktkoopmensen huren de plek bij de gemeente. Ze hebben een contract waarin netjes staat beschreven dat ze op het Zwikkelaarsplein mogen staan. De Albert Heijn heeft als plan om de dubbele rij esdoorns bij de ingang te kappen. De gemeente wil hier aan meewerken mits de kosten van taxeren, verwijderen, bestraten en herplant elders betaald wordt. Er moet voor het kappen van de bomen wel een kapvergunning aangevraagd worden.

Als de bomen weg zijn dan wil de AH samen met de gemeente en de standhouders in overleg om de ventwagens te verplaatsen naar de ingang van de winkel. Of naar de overkant van de straat (ter hoogte van De Klok). Er was ook een verzoek ingediend om van de parkeerplaats een blauwe zone te maken. Maar dit keurt B en W niet goed. Wel mogen er borden komen met verwijzing naar de parkeerplaats aan de Whemerdijk voor lang parkeren.

Ook mag de AH een deel van de grond naast de bestaande parkeerplaats verharden. Maar wel onder de voorwaarde dat langs de Grotestraat de bestemming woningbouw gehandhaafd moet blijven.

Deel dit artikel:

34 gedachten over “Eibergse AH in de clinch met ventwagens”

 1. De gemeente heeft voor deze mensen toch een vergunning afgegeven, van mij mogen ze nog 10 jaar blijven staan, laten jullie je niet verjagen door een vreemde vogel van AH

 2. De eigenaar van de AH moet niet zeiken, als hij er last van heeft moet hij de tent maar dicht doen. Is toch al een dure toko, dus niemand zal hem missen. De marktkooplui betalen voor de plek, dus conclusie: BLIJVEN ZITTEN.

 3. Met dat soort klachten moet je komen voordat je je gaat vestigen en niet achteraf. De marktkooplui hebben het volste recht om daar te staan.

  Het is net als een nieuwe bewoner in een wijk. Eerst je daar vestigen en dan vervolgens gaan klagen over b.v. lawaai van een school of de stank van boeren die mest uitrijden.

  Hier maakt Albert Heijn zich niet populair mee.

 4. Ik weet niet anders dat op zaterdag de viskraam op het zwikkelaarsplein staat , mooi zo laten !!

 5. Wat een trieste vertoning van AH
  AH jullie moeten je diep schamen ( bah )
  Net in eibergen en nu al trammelant schoppen hier .
  Die marktkoopmannen hebben toestemming van de gemeente om daar te mogen staan.
  Of is AH bang voor concurentie ( lachen )
  Heren marktkooplieden laat jullie je niet weg jagen

 6. @voortH

  Het is natuurlijk wel jammer dat dit gebeurd en iedereen heeft recht als ze vergunning hebben om daar te staan venten.. maar de Albert Heijn is toch wel erg populair aan het worden in Eibergen( ondanks dat mensen het te duur vinden) heb ik mij laten vertellen en ja dan komen er ook steeds meer mensen met auto en die willen graag allemaal parkeren voor de deur .. hopelijke kunnen ze samen tot een oplossing komen

 7. Albert Heijn moet zich niet zo aanstellen. Zij komen net in Eibergen, en denken dat ze nu al wat te zeggen hebben!

 8. Bij de vorige 3 supermarktketens was het voller op het parkeerterrein, mede omdat het eigen personeel er ook parkeerde. Hoe dat bij AH geregeld is , weet ik niet. Sindsdien zijn er echter wel 2 wagens bijgekomen (visboer2 en olijfboer). De Laagte zelf staat ook vaak aan 2 kanten vol.
  AH: Had je van te voren moeten regelen!

 9. AH Moet niet zo moeilijk doen.
  Meeste marktkooplui zitten er al jaren!
  Dit was toch ook bij AH bekend!
  Vind deze ventwagens wel een mooie aanvulling!

 10. Wat doen we in de bebouwde kom van Eibergen met een dergelijke koopschuur als er op de Laarberg voldoende ruimte over is.

 11. man van regels

  De AH zet nu ook al reclame borden op het voetgangerspad (stoep), dit is grond van de gemeente. Oude mensen kunnen er niet langs met hun rollator. Gemeente kijk daar ook een naar. Beleid?

 12. Wat kinderachtig van de AH,ik weet niet anders dat die mensen daar staan,al tig jaren,komt er dan zo’n popi jopie van de AH en denkt dit even te kunnen regelen,dacht het toch niet,hadden ze dit eerder moeten bedenken,beste kooplui vecht voor jullie plekje.

 13. Krijgt een kruidenier die al jaren roept op de kleintjes te letten toch een heel ander gezicht !!!

 14. Het stinkt gewoon die viswagen,
  de parkeer plaats waar de wagen laatst stond was op die plek geen eens schoongemaakt
  de wagen kan beter bij de pickerhal staan.

 15. Als de C1000 of Plus slim is nodigen ze daar de marktlui met hun wagen uit, de klanten die een visje halen nemen vaak ook nog een boodschap uit de dichtsbijzijnde supermarkt mee.

 16. Laat deze ventwagens gewoon op het Zwikkelaarsplein aub! Ik ken ook niet anders dan dat hier de kraampjes staan! De AH moet niet zo zeuren.

 17. Ben het met de anderen eens ” AH moet niet zeiken ”
  Van mij mag die AH nu alweer opzouten… Die mensen staan al jarenlang hun goederen in weer en wind te verkopen en ineens moeten ze wijken? Ga toch weg!

  Lang leven de PLUSMARKT

 18. Laten deze markt verkopers op de P plek gaan staan van de Super.
  Deze hoek van het centrum kan volgens mij wel klandizie gebruiken.
  Vis,Loempia toko enz.
  Wie weet trekt het weer aan!

 19. Ha, de AH is alweer de 5e supermarkt op die plek in 10 jaar tijd. Wanneer komt de volgende?

 20. er zijn sowiso te weinig parkeerplaatsen in eibergen, de verhouding tussen het aantal auto’s en de paarkeerplaatsen is niet meer in evenwicht. Ik pleit er voor om die oude huizen achter het zwikkkelaarsplein op te kopen en te slopen, en vervolgens daar een ruime parkeerplaats aanleggen. De klok blij, de venters blij, AH blij en de overige winkels in de buurt blij.

 21. snelheidsduivel

  Nou wel veel kortzichtigheid hier, ik vind best dat de beste man van AH dit probleem naar voren mag brengen. Van wie is de parkeerplaats, ik denk dat jullie die vraag eerst af moet vragen. En ja die karren nemen genoeg plaats in, dus als de parkeerplaats van de AH is heeft hjij wel degelijk recht van spreken. Hoe zorgt de klok voor de parkeervoorziening. Ik vind het gewoon ghelemaal een probleem in eibergen. De gemeente zal maatregelen moeten nemen. En de AH bekritiseren is wel heel makkelijk, het is een prima winkel met een goede prijskwaliteit met een groot aanbod.

 22. Ga eens terug in de tijd.
  Vroeger was dit zwikkelaars weide.
  Deze parkeerplaats ie een openbare parkeerplaats van de gemeente.Als de gemeente vergunningen afgeeft dan hebben deze hardwerkende markt kooplui het recht om daar te staan.
  Wat een gemopper. Kan het niet positief benaderd worden in deze moeilijke tijd?
  Zonde van dit zwarte pieten spel(deze komen toch binnenkort)

 23. Ze hebben ook een invalide parkeerplaats opgeheven!!!
  Mag dit zomaar.
  Deze is verworven door de mensen die minder mobiel zijn.

 24. Al de keren dat ik bij de Ah wat moest halen zijn slecht bevallen. Een zeer onoverzichtelijke winkel vindt ik het.
  Tevens moest ik zeer lang in de rij staan terwijl er maar 2 kassa’s open waren. Dat heb ik bij de plusmarkt nog nooit meegemaakt. Als er meer dan 3 klanten in de rij staan gaat de volgende kassa al open.

 25. @snelheidsduivel
  ‘als de parkeerplaats van de AH is …’. Dat is het ‘m nou juist. De parkeerplaats IS niet van de AH, maar van de gemeente. Die verhuurt de plaatsen al jarenlang aan de marktkooplui. AH heeft hier helemaal niets over te zeggen.

  @wil
  Je hebt gelijk. AH moet juist blij zijn, dat die verkopers daar staan. Als mensen daar iets kopen, dan wippen ze wellicht meteen de AH binnen om daar ook iets te kopen. Een jaar of 25 hadden we het in Eibergen over het ‘Hema-effect’. De toen gevestigde Hema zorgde niet voor minder klanten bij de rest van de omliggende winkeliers, maar voor juist meer.

 26. Ach, het probleem lost zich straks vanzelf op. We hebben al twee goede supermarkten in Eibergen: Plus (alleen jammer dat daar iets later op de dag het brood altijd op is) en C1000 (alleen jammer dat je daar ’s avonds na 18.00 uur altijd in een lange rij voor de kassa staat). De Lidl komt er dadelijk bij en dan is meneer AH volstrekt overbodig geworden. 🙂

 27. weet niet waarom de mensen allemaal zo weglopen met de ah.in neede hebben we er ook 1 maar ik kom er nooit.de ah heeft toch wel het imago van yuppen winkel,en daar wil ik niet bij horen.doe mij maar gewoon jan met de pet.

 28. Maak net zo mooie parkeerplaats als het H.Odinkplein
  door de dichtgetimmerde huizen te slopen,dan kunnen ze een mooie parkeerplaats aanleggen waarvan iedereen profiteert,AH,de Klok en de ventwagens.

 29. AH heeft dit toch niet nodig om andere mensen het brood uit de mond te halen ik denk dat het verstandig is dat we de AH links laten liggen maar dan alle eibergenaren wat verbeeld zich die AH eigenlijk wel laat die eens nadenken over een opmerking als deze .

 30. Beste mensen,

  Ik kan u vertellen, de AH is erg blij met de marktkramen. Ze voegen wat toe aan het plein, en het geeft het plein sjeu.
  We willen ze helemaal niet weg hebben!! Waar komt dat eigenlijk vandaan??
  De plek waar ze staan is echter niet handig. Er is plek zat voor de winkel, daar kunnen ze prima hun waren verkopen. Ze vullen de winkel aan, en we zijn niet bang voor de concurrentie, ze vulllen ons ook aan.

  Dus beste mensen, in plaats van modder te spuiten, relatieveer en bedenk dat wij het bespreekbaar willen maken voor een betere situatie voor iedereen, ook de marktkooplui, ook de autogebruikers, en ook wijzelf.

 31. Het is uiterst merkwaardig dat de gemeente hierin meegaat. Het is in mijn ogen een vrijbrief voor iedere winkelier in Berkelland die “last” van een boom heeft voor zijn winkel. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Brink waar de nodige bomen gaan. Dit toestaan met het argument “zichtbaarheid winkel” slaat werkelijk alles. AH mag blij wezen dat ze **gebruik** mogen maken van een openbare parkeerplaats als deze niet toereikend is moeten ze net als een andere supermarktondernemer maar gronden bijkopen en er parkeerplaatsen van maken.. Hier mogen ze dan ook over roepen wat ze willen! Het is wel jammer dat het college niet mee wil werken aan de tijdelijke parkeerplaatsen op het aanliggende perceel. Overigens staat de kapvergunning in de krant, kortom u kunt bezwaar maken als burger.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven