Jachthonden laten hun kunsten zien

afbeelding-nieuw-roy-15974LOCHUIZEN – Voorjagers hebben afgelopen zaterdag en maandag met hun viervoeter meegedaan aan de Provinciale jachthondenproef van Gelderland. Op verschillende plekken in het buitengebied van Lochuizen werden jachtsituaties nagebootst. Als de jachthonden deze proef met een voldoende hebben doorstaan dan ontvangt de voorjager een diploma. Ruurloër J.W. Langenberg viel zaterdag in de prijzen, met zijn hond Tygo behaalde hij de 5e plek bij de B-diploma’s.

Ruim 50 deelnemers uit het hele land deden mee aan de Meervoudige Apporteerproeven (MAP) die door de Organisatie Wedstrijdwezen Jachthonden (ORWEJA) werd gehouden. Het doel van de Meervoudige Apporteerproef is het beoordelen van het werk van de hond en het baasje. Voor elk onderdeel worden er punten gegeven.

Zestien honden worden na de wedstrijden klaargestoomd voor de NIMROD, dit is een wedstrijd waarvoor van alle rassen de beste hond wordt uitgenodigd. Uiteindelijk wordt de beste combinatie van het jaar 2009 uitgekozen. De afsluitende ‘erewedstrijd’ wordt ieder jaar georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV).

De wedstrijd wordt ieder jaar in november gehouden. Voor deelname zijn strenge eisen opgesteld. Zo moet de hond in dat jaar op een KNJV proef een A-diploma en minimaal een Meervoudige Apporteerproef (MAP-A diploma) hebben behaald.

Meer foto’s op www.fotojacht.nl

[nggallery id=703]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Jachthonden laten hun kunsten zien”

  1. Dierenleed??? Weer iemand die geen idee heeft wat de jacht inhoud en waar het voor nodig is! Jammer erg jammer

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven