Keurslager Boenders scoort vijf keer goud

Door Redactie op 08-10-2009

UTRECHT/EIBERGEN – Keurslagerij Boenders uit Eibergen heeft tijdens de Internationale Slavakto Vakwedstrijden in Utrecht met vijf producten het predicaat ‘Goudkeur’ in de wacht gesleept. Ruim 460 deelnemers uit binnen- en buitenland hebben in totaal 2250 producten ingezonden. De rook- grillworst, luxe ossenworst, nagelholt en de rundvleessalade van de Eibergse Keurslager werden met goud bekroond.

De ingezonden producten werden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Drie producten – luxe ossenworst, rundvleessalade, nagelholt – kregen zelfs goud met ster. Dit mag een absolute topprestatie genoemd worden.
Dit is de eerste keer sinds jaren dat Gerwin Starink (ondernemer) samen met zijn worstmaker Paul Tenhagen mee heeft gedaan met deze keuring. Starink: “We hebben enkel producten op de vakwedstrijden laten beoordelen die buitengewoon onderscheidend zijn. Om zo ons vakmanschap te toetsen. Als je bekroond word dan geeft dat een goed gevoel voor het hele team. Dit geeft aan dat je als keurslager kiest voor kwaliteit, liefde voor het vak hebt en alleen het beste wilt voor de klanten.”

De Slavakto is de grootste vakbeurs voor mensen die werkzaam zijn in de vlees- vleeswarenbranche. En is daarom ook hoog aangeschreven. Tevens zijn de Keurslagers waar Boenders bij aan is gesloten  uitgeroepen tot winnaar van de publieksprijs ‘Beste Foodspeciaalzaak 2009’.

In dezelfde week is bij Echte Bakker Boenders het speculaas op alle punten beoordeeld met het cijfer acht. Het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum) keurt in opdracht van het Echte Bakkers Gilde meerdere keren per jaar op een onverwacht moment brood en banketproducten. Hierbij wordt onder andere gelet op smaak, kleur, geur, eeteigenschappen en afwerking. Marcel Leferink: “Een acht is de hoogste waardering die aan de producten wordt gegeven. Een mooie kroon op ons werk.” Samen met Frits Jansink is hij verantwoordelijk voor de banketafdeling bij Echte Bakker Boenders.

Medio november verzorgt Boenders een open dag. Mensen kunnen dan een kijken nemen achter de schermen. Meer informatie hierover volgt later.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Reacties

Gefeliceteerd met deze prestatie al jaren ben ik trouwe klant altijd netjes kwaliteit en personeel is vriendelijk ga zo door. Snel kom ik weer grilworst halen wat daar zijn jullie goed in.

trouwe klant Rutjes | 08-10-09 | 21:13

en wat dacht je van de partyballetjes!

GEFELICITEERD jullie allemaal ….

Sabine | 30-10-09 | 06:30

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Zaterdag 30 oktober spetterend optreden Jackfire in oktober
EIBERGEN - Tijdens Halloweekend is er op zaterdagavond een heus griezelbal, dan komt Jackfire een spetterend optreden geven in de grote tent op de Br......
Lees verder »

Politie zoekt getuigen van poging woninginbraak in Ruurlo
RUURLO - Vrijdagavond is er tussen 21:00 en 21:30 uur een poging tot woninginbraak geweest in de omgeving Borculoseweg/Molenlaan in Ruurlo. Hierbij zi......
Lees verder »

Bezinningsavond over de eucharistie In Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 26 oktober houdt de commissie Ontmoeting & Inspiratie een bezinningsavond over de eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts (1......
Lees verder »

Open kampioenschap 30 seconds bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - Wie helpt jou aan die felbegeerde titel 30 Seconds Kampioen van Eibergen. Bij Grand café De Klok organiseren ze samen met Jeroen Citroen E......
Lees verder »

Opnieuw twee militaire oefeningen in Berkelland
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt van 25 tot en met 27 oktober 2021 een oefening. De oefening speelt zich onder andere af in Berkelland.......
Lees verder »

CINEbieb Neede vertoont ‘Sorry We Missed You’
NEEDE – Op donderdagavond 4 november laten de vrijwilligers van CINEbieb in de Bibliotheek Neede de dramafilm ‘Sorry We Missed You’ zien. De avond be......
Lees verder »

Maak een robot met Micro:bit tijdens BIEBlab
BERKELLAND – Op 3 november (Ruurlo) en 10 november (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van het maken van een robot. In beide vestigingen begint de ......
Lees verder »

Bieb biedt hulp bij het digitaler worden
BERKELLAND – De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, h......
Lees verder »

Terrastour GroenLinks: Ga in gesprek met Leo en Andra
BERKELLAND - "De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en zoals bekend doen wij ook weer mee in Berkelland". Zegt Andra Weg. "Het verkiezingsprogram......
Lees verder »

Onderhoudswerkzaamheden brug aan de Hagmansweg
GELSELAAR/GEESTEREN- Van 25 oktober tot en met 26 november zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de brug in de Hagmansweg in Geesteren. Daarom wordt de ......
Lees verder »

Valpreventie cursus Beweeg Zeker weer van start!
BERKELLAND- In november start de Sport Federatie Berkelland (SFB) weer met de valpreventiecursus Beweeg Zeker! Deze cursus is voor alle inwoners van B......
Lees verder »

Dag van de Mantelzorg: u kunt zich nog aanmelden
BERKELLAND - Zorgt u langere tijd voor iemand in uw naaste omgeving? Voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Dan verdient u het om eens in he......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

Fratsen Ter observatie
BERKELLAND - Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »