Kinderen in de rij voor een DTP-prik

EIBERGEN – Het was dinsdagmiddag druk bij het wijkgebouw aan de J.W. Hagemanstraat, honderden kinderen die 9 jaar oud zijn stonden in de rij voor een DTP- en BMR-prik . Dit was de eerste vaccinatiedag in Berkelland. Simon Wegdam (foto) wist precies waar de prik voor bedoeld is. “Ik ben nu tegen polio,tetanus en difterie ingeënt.”

Alle 9-jarigen in Berkelland krijgen deze twee vaccinaties. De kinderen worden op deze manier ingeënt tegen difterie, tetanus, polio (de DTP-prik) en  bof, mazelen en rode hond (BMR-prik).

De vaccinatiedag worden uitgevoerd door GGD Gelre-IJssel. Kinderen in Ruurlo, Borculo en Neede hebben ook een oproep in de bus gehad, zij worden op de volgen de data ingeënt: Ruurlo (12 oktober), Borculo (14 oktober) en Neede (27 oktober).

Meer informatie kont u vinden op www.ggdgelreijssel.nl.

[nggallery id=665]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kinderen in de rij voor een DTP-prik”

  1. Was weer prima geregeld hoor,
    Een uur wachttijd.geweldig.fijn voor al die kinderen die zenuwachtig in de rij staan te wachten. En waarvoor.

  2. wat was dit slecht georganiseerd zeg. Volgens de medewerkers van de GGD hadden ze niet verwacht dat er zoveel kinderen zouden komen maar je weet toch hoeveel oproepen je verstuurd ?
    1 uur en 15 minuten in de rij staan om een vaccinatie te krijgen. Min zoon had er wel wat moeite mee. Jammer dat het zo moet gaan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven