Mattheuskerk krijgt nieuw aangezicht

EIBERGEN – De kerktuin van de katholieke Mattheuskerk ondergaat op dit moment een grondige opknapbeurt. Ruim vijftien vrijwilligers zetten zich in om het plan uit te voeren. Eibergenaren Harry Nijbroek en Bennie Leusink waren maandag daarom ook vroeg uit de veren om de nieuwe ingang te metselen. De werkzaamheden zijn volgend jaar zomer afgerond.

De kerk heeft een stuk grond aan café De Klok verkocht, de uitbater kan op deze manier zijn terras uitbreiden. Door de gewijzigde erfafscheiding moesten er veel dingen worden aangepakt. Het parochiebestuur heeft daarom besloten om de gehele tuin onder handen te nemen. De kerktuin was in de jaren sterk verouderd, en krijgt nu een betere uitstraling.

Na gesprekken met Geerdink Groen uit Neede is er een plan ontstaan. Door de verkoop van de grond heeft de kerk geen voetgangerspad meer, daarom wordt er een nieuw pad gemaakt naast de bestaande hoofdingang. Langs het kerkgebouw (Fabrieksstraat) wordt een nieuwe muur gemetseld. De bestrating en het groen gaan ook op de schop.

Mattheusparochie wint eerste prijs!
Op de Rabo ledenavond die op 5 oktober plaatsvond heeft de Mattheusparochie de eerste prijs ontvangen. De hoofdprijs van 9.000 euro wordt gebruikt voor het maken van het jubileumboek. Ook won de kerk de creativiteitsprijs.

[nggallery id=685]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Mattheuskerk krijgt nieuw aangezicht”

  1. Staat de haan (wind wijzer) nog steeds op de kerk? Stond niet op de foto’s. Wat voor struiken worden er geplant?
    Kees Prakke ( Canada)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven