Meer duidelijkheid over tracé N18

EIBERGEN – Er is eindelijk meer duidelijkheid omtrent de toekomst van de N18. De weg wordt om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo geleid. De nieuwe N18 wordt ten westen van Eibergen aangelegd. Daarnaast gaat de maximum snelheid tussen Groenlo en Enschede verhoogd worden naar 100 km per uur. Op het gedeelte Varsseveld-Groenlo blijft de maximum snelheid van 80 km/h gehandhaafd en komt een aantal maatregelen op het huidige tracé om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Dat is de kern van het standpunt dat de ministers Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Cramer (Ruimte en Milieu) hebben ingenomen op de aanpassing van de N18. Door de aanpassingen verbetert de verkeersveiligheid op deze verkeersader. Ook de leefbaarheid langs de N18 wordt vergroot doordat de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo worden ontzien.

Het standpunt sluit zo veel mogelijk aan op het bestaande tracé, waardoor het landschap in de omgeving zo veel mogelijk wordt ontzien. “Met een hogere snelheid en een omleiding om stedelijke kernen heen krijgt de N18 nu de vorm die het al jaren verdient. Het is een essentiële verbinding in het Oosten van het land die de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de lokale economie ten goede komt. Die knoop hakken we nu door”, aldus minister Eurlings over het standpunt. 

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Gelderland, de Provincie Overijssel, de Regio Twente en de gemeenten werken samen aan de toekomst van de N18. De volgende stap is nu het uitwerken van dit alternatief in het Ontwerp-Tracébesluit.

Bewoners en andere belanghebbenden worden hierbij betrokken. Vooral waar het gaat om de inpassing van de nieuwe weg in de omgeving. Een definitief Tracébesluit wordt verwacht in 2011, waarna de uitvoering kan starten. De weg wordt in 2016 opgeleverd.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Meer duidelijkheid over tracé N18”

  1. ex Minister Remkes

    in 2016 pas opgeleverd, tegen die tijd zijn er weer zullen ze wel weer het nieuwe tracé 2×2 baans 120 km weer uit hun bureau la halen net zoals deze al 30 jaar geleden is gepland zodat deze alsnog word gerealiseerd immers dat was en is de beste keuze niet deze slingerweg van 100km en daarna 80 km door gehele Oost Gelre .

    Jammer gemiste kans maar 2005 is heden de wraak gevoelens bij Eibergen groot

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven