Open dag bij circus trekt veel publiek

EIBERGEN – Veel mensen namen zaterdag een kijkje tijdens de open dag van het Freiwalds Menagerie Circus. Een uur lang werd er uitleg gegeven hoe dieren in het circus tegenwoordig gedresseerd worden. “Deze middag neemt meteen de vooroordelen weg dat circusdieren zich onprettig zouden voelen. De zweep die de dompteurs gebruiken is te vergelijken met een dirigentstok”, aldus een bezoeker.

Verschillende dieren moesten hun kunsten laten zien, olifant Buba, kameel Britney en moeder Lopez. De jongste kameel van het circus – Shakria – trok bij veel bezoekers de aandacht; keer op keer kreeg het jonge dier applaus.

De voorstelling van deze middag was een groot succes, de combinatie van dieren, acrobaten en vele lichteffecten zorgden voor een spectaculaire show. Ook de ‘clown’ mocht niet ontbreken, deze haalde soms ouders uit het publiek die onderdeel uit maakte van de act. 

Zondagmiddag geeft het circus haar laatste voorstelling. Enkel om 14.00 uur. Daarna wordt de grote tent op De Maat afgebroken en daarna reist het circus door naar Denekamp, Losser, en Haaksbergen. Fotograaf Christaan Thalen was ter plaatse en maakte foto’s van de open dag en de voorstelling die zaterdagmiddag plaatsvond.

[nggallery id=658]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven