Overlast bouwwerkzaamheden blijft aan

intersport 006-borderBORCULO – Wederom is er weer overlast in het centrum van Borculo ter hoogte van de Veemarkt en het Muraltplein. Regelmatig is de weg hier al geblokkeerd door toeleveranciers of kranen voor de werkzaamheden bij de bouw van de nieuwe vestiging van Intersport en Residence Jonkerheer de Muralt.

Zo was de weg gisteren afgesloten voor alle verkeer in verband met het stallen van een grote kraan op de kruising. Vandaag blijkt dat er- notabene op de drukke marktdag waardoor het grote parkeerterrein op de Veemarkt niet bruikbaar is- ook nog eens zes parkeerplaatsen worden bezet door bouwmaterialen van eerder genoemde objecten.

Nieuwsuitberkelland.nl belde de gemeente Berkelland om een reactie. De gemeente laat bij monde van de heer Focker weten dat het op deze lokatie een gecompliceerde bouw betreft en dat er allerlei alternatieven zijn overwogen. Bij de werkzaamheden kan men met materiaal niet over de Lange Wal en niet over de brug omdat deze niet op het gewicht toegerust is.  Werken in de nacht is niet mogelijk in verband met de vele woningen in de omgeving.

Volgens de heer Focker is er en wordt er goed overleg gevoerd met de aannemer. Zo mag er op woensdag – in verband met de markt – niet “gekraand” worden en mag er geen beton gestort worden. Verder zijn er goede afspraken gemaakt omtrent bebording die ver van te voren is aangegeven. Hier wordt ook controle op uitgevoerd.

Verder is er van te voren goed overleg gevoerd met de buurt. Uiteraard kan volgens de heer Focker alles beter. Daarom wordt er overwogen om nog een extra actie te plegen. De heer Focker wil graag nog kwijt dat er vele positieve reacties komen dat “dit hoekje” nu een goede invulling krijgt.

Onze verslaggever merkt op dat het dan toch vreemd is dat er juist op woensdag een grote partij blokken is gelost en tijdens de marktdag op 6 parkeerplaatsen wordt uitgestald. Ook staan er – ondanks laden en lossen of kranen – niet altijd borden.  Het verkeer moet dan achteruit.

Wij gaan er vanuit dat een scherper toezicht van de gemeente een betere nakoming van de afspraken tot gevolg heeft. De gemeente heeft ons in ieder geval verzekerd er alles aan te zullen doen.

[nggallery id=690]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven