Potjes picrinezuur onschadelijk gemaakt

EIBERGEN/BORCULO – Bij de Lloyds apotheek in Eibergen werd vrijdag een potje opgedroogd picrinezuur aangetroffen tussen de oude inventaris. Picrinezuur is een explosief goedje dat in opgedroogde vorm een grote explosieve kracht heeft. In vloeibare vorm is het nog goed te bewaren zonder ernstige consequenties.

Gezien het gevaar van het opgedroogde picrinezuur werd de brandweer, politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ingeschakeld. Er kon geen enkel risico genomen worden. De EODD heeft het potje aan het begin van de middag – rond 13.30 uur – in het park “de Maat” tot gecontroleerde ontploffing gebracht. Instellingen en bedrijven worden momenteel via nieuwsbrieven gewaarschuwd voor de gevaren van picrinezuur.

De apotheker in Eibergen ging aan de hand daarvan over tot het controleren van zijn oude inventaris en trof een potje ingedroogd picrinezuur aan. Conform de regelgeving dient een aantreffer de brandweer te bellen en aldus geschiedde.

Enige uren later werd ook bij een apotheek aan de Spoorstraat in Borculo een potje picrinezuur aangetroffen. Ook dit potje zou door de EODD tot ontploffing zijn gebracht. Nadere berichtgeving volgt.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Potjes picrinezuur onschadelijk gemaakt”

  1. Moest voor zo’n paar potjes speciaal de EODD komen? Goeiedag, dat worden dan een paar dure potjes. Had het niet met wat telefonische instructies gekund?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven