Recreatieve survival voor jong en oud

RUURLO – Op zondag 11 oktober organiseert zwem- en polovereniging Schuurman BRC in samenwerking met Scouting Ruurlo en de handboogschietvereniging De Gouden Treffer voor de tiende keer een survival voor het hele gezin.

Het ruim vijf kilometer lange parcours is ook dit jaar weer uitgezet in de prachtige bossen rondom zwembad De Meene in Ruurlo. Over het parcours verdeeld zijn er zo’n vijfentwintig hindernissen opgebouwd die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de natuurlijke omgeving daarvoor biedt.

Door de grote variatie in de hindernissen is het aantrekkelijk gemaakt voor elke leeftijdsgroep, zowel jong als oud, om hieraan mee te doen. Overal op het parcours is begeleiding aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven of assistentie te verlenen, zodat het ook voor de allerjongste sportievelingen haalbaar is. Vanaf de leeftijd van zo´n 7 jaren zijn ze al prima in staat om – zeker met een beetje hulp – hieraan mee te doen. Ook geoefende survivalaars worden uitgenodigd om mee te doen, want het parcours biedt daarvoor voldoende uitdagingen. Het parcours mag zonder extra kosten meerdere malen worden gelopen.

Het evenement krijgt steeds meer populariteit in Ruurlo en omgeving. Afgelopen jaar hadden we zelfs al bijna 300 deelnemers, waaronder veel jeugd van de Ruurlose basisscholen. Om het mogelijk te maken dat het publiek nog beter kan genieten van de prestaties van de deelnemers, loopt de route ook langs de doolhof en de pannenkoekboerderij “de Heikamp”. Ook dit jaar zullen er weer een aantal verrassende hindernissen worden gebouwd door en over de Baakse Beek. Ook is er een plan om aan een bouwkraan een nieuwe hindernis boven het water van het zwembad te bouwen.

De deelnemers kunnen starten tussen 9.30 uur en 11.30 uur bij het clubgebouw van Schuurman BRC, gelegen bij zwembad “De Meene” (Loolaan 92, Ruurlo). Na afloop kan er van de aanwezige faciliteiten gebruik worden gemaakt om te douchen en om te kleden en kan een hapje en drankje worden genuttigd in het clubgebouw. De inschrijfkosten bedragen € 4,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Eigen leden van Schuurman BRC en Scouting Ruurlo krijgen korting. Voor meer informatie kunt u terecht bij Herman van den Berg (0573-452451) en Ellen Kok (0573-452814) of op www.survivalruurlo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven