Ruim 600 fietsen in Ruurlo onder de loep

RUURLO – Veilig Verkeer Nederland (VVN) voert samen met de politie deze week fietsencontroles uit op vijf scholen in Ruurlo. Dinsdagmorgen werd er gestart bij de Kerst Zwartschool. Alle leerlingen van de groepen 1 tot 8 die op de fiets naar school kwamen lieten hun rijwiel controleren. ’s Middags waren de kinderen van de St. Willibrordusschool  aan de beurt.

Bestuurslid Peter Gort van VVN Berkelland: “We zien elk jaar een afname van het aantal kinderen die hun fiets meenemen naar de jaarlijkse controle. Waarschijnlijk omdat veel fietsen niet in orde zijn. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. Het is zo belangrijk dat alles werkt, vooral de verlichting is tijdens de donkere dagen belangrijk. Landelijk worden de controles uitgevoerd bij groep 7 en 8. Maar wij hebben al jaren besloten om de gehele school te controleren.”

De controleurs zijn donderdag te vinden op de Rehobothschool, Veldhoek en de Driesprong. In totaal zullen er ruim 600 fietsen onder de loep worden genomen.

Uitslag controle:
In totaal werden er 585 fietsen gecontroleerd. Hiervan werden er 71 afgekeurd, waarvan 36 met een kapotte verlichting. Vorig jaar werden er 90 fietsen afgekeurd.

[nggallery id=722]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Ruim 600 fietsen in Ruurlo onder de loep”

 1. polizie leipzig

  allemaal heel mooi dit

  laat die blauwe rakkers nou eens hun zelf eens echt nuttig maken

  dan dit simpele werk,
  hangjongeren aan pakken met de grote knuppel erop
  dat autistiese parkeren in de dorpsstraat ,war ik me matteloos aan erger.

  en niet stiekum achter de boom controleren

  hahahahaha

  heb nog steeds geen respekt voor de blauwe

  wel voor de groene

  groet

 2. goed gekeurde fiets.

  Totdat je een blauwe op je dak krijgt, wanneer je een kind zonder verlichting hebt aan gereden……… Dan praat je wel anders……

 3. polizie leipzig

  hallo
  goed gekeurde fiets

  dit is de taak van de ouders ,dat kindere met veilige fiets op straat zijn en niet voor koste van de maatschappij.

  laksheid van de ouders .
  en gemakzucht denken toch word gecontroleerd

 4. Mijn zoon had het handvat een beetje los, de moeite niet waard hoor maar nu moet hij woensdag ook nog naar het politiebureau om het te laten zien net of hij strafbaar is….
  Hebben ze niets beters te doen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven