Verlichtingsroute bij veel mensen in trek

_HTH0006RUURLO – De verlichtingsroute die dit jaar georganiseerd wordt door buurtverenigingen ’t Broek en De Bruil is vrijdagavond van start gegaan. De belangstelling was op de eerste dag zeer groot. Tot en met zondag kan iedereen de prachtige verlichte boerderijen en andere objecten bekijken. De route is ongeveer 60 kilometer lang en telt 250 boerderijen en woningen die in het donker verlicht zijn.

De verlichtingsroute gaat door de buurtschappen Broek en Bruil. Zaterdag en zondag kan de route nog gereden worden. Op twee locaties – kasteel huize Ruurlo en café Mentink –  kan er vanaf 19.30 uur gestart worden.

De gezamenlijke verlichtingsroute wordt dit jaar gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van buurtvereniging ’t Broek. Leden van de Borculose verlichtingsroute hebben vrijdagavond de route beoordeeld. Fotograaf Han te Hennepe en GinoPress gingen met hun camera op pad en maakte sprookjesachtige foto’s.

Brandweer reinigt wegdek tijdens verlichtingsroute
Ongevallen zoals geschetst bij de ludieke actie van de voorzitter van buurtvereniging ’t Broek en Omstreken zijn, voor zover op dit moment bekend, uitgebleven. Wel moest de brandweer zaterdagavond omstreeks 23.00 uur in actie komen om het wegdek van de verlichtingsroute te reinigen. De voorzitter van ’t Broek en omstreken constateerde dat er ter hoogte van de Ribbertsteeg en de Stapeldijk een gevaarlijke situatie kon ontstaan. De Ribbertsteeg was door de gevallen regen een dusdanige moederpoel geworden dat de auto’s komende vanaf de Ribbertsteeg veel modder de Stapeldijk op reden. Ook zondagavond diende de brandweer hier in actie te komen om het wegdek te reinigen. Omstreeks 22.30 uur werd de brandweer wederom opgeroepen. 
[nggallery id=677]

Foto’s Han te Hennepe
[nggallery id=673]
Foto’s GinoPress
[nggallery id=672]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven