Actie in Rietmolen: wethouder de lucht in

protest-rietmolen-065kleinRIETMOLEN – Vanmiddag werd er tussen 13.30 en 14.30 uur een protestactie gehouden in Rietmolen. Er werd op deze manier aandacht gevraagd voor de gevolgen van het geplande voorkeurstrace van de nieuwe N18 die Rietmolen in twee delen zou splitsen. Door middel van een grote actie langs de Needseweg hoopte men de aandacht te vestigen.

De acties, die iets voorbij het danspaleis werden gehouden, werden georganiseerd door de Gelderse Milieufederatie en de Stichting Gemeenschap Rietmolen. Er werden onder meer honderd zwarte balonnen losgelaten en er werd een grote actiebord geplaatst. Volgens de Gelderse Milieufederatie werd er bewust voor de kleur zwart gekozen als symbool van rouw en de kleur van het asfalt dat Rietmolen op deze manier in twee delen zal splitsen.

Ook stond er een hoogwerker opgesteld zodat belangstellenden van ruim twintig meter hoogte het toekomstige geplande trace konden verkennen en zo de gevolgen voor Rietmolen konden overzien.

Wethouder Meijerink werd namens de 2 stichtingen toegesproken en opgeroepen om de gevolgen voor Rietmolen te overzien en een alternatief te bekijken. De wethouder hield een betoog waarom er voor deze oplossing gekozen was en dat er ook voordelen aan kleefden voor Rietmolen. Af en toe werd zijn betoog met boe-geroep begroet.

Na de diverse toespraken werd wethouder Meijerink uitgenodigd om tezamen met de voorzitter van Stichting Gemeenschap Rietmolen vanuit de lucht naar het toekomstige voorkeurstrace te kijken. Ondanks het feit dat hij aangaf als bestuurder graag met beide voeten op de grond te blijven nam hij de uitnodiging aan.

[nggallery id=801]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Actie in Rietmolen: wethouder de lucht in”

 1. Ik vind deze actie maar een arrogante houding van de actiegroep van Rietmolen. De komst van de N18 is lands belang.
  Nederland heeft in het oosten van het land de behoefte aan een noord – zuid verbinding in het wegennet. De beëindiging van de autobaan bij Varsseveld en bij Enschede geven dit ook buidelijk aan. De nieuwe weg zoals nu gepland is ook een slecht ontwerp. Er is maar een goede oplossing een volledig nieuwe weg 2 of 4
  baans tussen Varsseveld en Enschede.
  Een gemeenschap als Rietmolen, evenals meerdere plaatsen op dat tracé, moeten er dan naar streven om voldoende ongelijkvloerse verbindingen te verkrijgen zodat de streek met de voorzieningen zoveel mogelijk behouden blijven.
  Mijn eindconclusie luid: men kan geen omelet bakken zonder een ei te breken.

 2. mensen, wat een drukte om niets! Er wordt al 30 jaar gesproken over deze weg en men zal er nog wel 30 jaar over spreken voordat er ook maar iets gebeurt.

  Waar ik mij het meest over verbaas is het feit dat er in het bericht staat dat het dorp Rietmolen in tweën gesplitst word. Maar als ik dan kijk waar de actie gehouden werd en dus ook waar de weg dan zou moeten komen dan lijkt het mij niet dat het dorp in tweën gesplitst word. Men doet net of de Pastoor CM van Everdingenstraat als nieuwe weg wordt gebruikt.

  Al met al weer een hoop ophef om niets, ik ben dus van mening dat het nog zeer lang zal duren voordat de weg er daadwerkelijk is, maar als het aan mij ligt mag hij morgen klaar zijn.

  Toch jammer dat sommige mensen alleen de nadelen zien want zei een bekend voetbalanalytics niet ooit: elk nadeel heb z`n voordeel?

  RHM

 3. Zoals RHM zegt denk ik niet dat het nog 30 jaar duurt voordat de weg er is. Ben het met hem eens dat de weg er liever morgen mag liggen dan over een aantal jaar.
  Rietmolen moet de voordelen er eens van inzien. Wellicht is het een impuls voor de industrie daar, die nu niet groot is, maar misschien is het interessant voor (huidige) bedrijven om daar door te groeien doordat de transportmogelijkheden beter worden.
  Er zal minder tijd voor nodig zijn om een snelweg te bereiken (A35 Enschede, A18 Doetinchem).

  En het zal sowieso denk ik een impuls opleveren voor de industrie in de regio, in eigenlijk elke plaats tussen Varsseveld en Enschede.

 4. Dit zal wel georganiseerd zijn door Milleudefentie, mensen met geitewollensokken cultuur, die niet verder kijken dan hun neus lang is, maar vanuit Den-Haag krijgen zij de lange neus en komt er een N18/A18. Liever vandaag dan morgen.

 5. Een goede actie! Er gaat al veel te veel rust, ruimte en natuur verloren voor de auto. Betere oplossingen zijn al vaak aangedragen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven