Autoruit van beveiligingsbedrijf vernield

EIBERGEN – Vrijdagnacht is in de Grotestraat een achterruit van een beveiligingsauto ingegooid. De medewerkers van het bedrijf Veneberg uit Borculo waren bezig met hun controleronde. Een onbekende voorbijganger gooide een voorwerp door de ruit.

De politie werd ingeschakeld, en heeft de zaak in onderzoek. Of de dader is aangehouden is nog niet bekend.

 

Deel dit artikel:

34 gedachten over “Autoruit van beveiligingsbedrijf vernield”

 1. Als de gemeente Berkelland echt ein-de-lijk het probleem van de vernielingen eens wil pakken, dan zal er weer een permanente politiepost in Eibergen moeten zijn. Met af en toe een extra surveillancerondje komt je er bij lange na niet. Dat wordt water naar de zee dragen.

  Berkelland diende de politiepost klaarblijkelijk in één van de vier oorspronkelijke gemeentes te vestigen. Dan lijkt het mij vrij logisch dat dit in de kern met de meeste inwoners gebeurt.

  Tot op heden kon de politie nog af en toe terecht in het kantoor bij de Woningstichting. En wat lees ik deze week in de krant? De politiepost staat te koop!

  Daarmee boor je je plan om de vernielingen aan te pakken al meteen de grond in.

 2. Nou dat geeft de specialiteiten van Veneberg wel weer, huur je (professionels) in kunnen ze hun eigen eigendommen niet eens bewaken.

  Beetje erg slechte reclame voor hun.

 3. Ook de ruiten van de nieuwe woningen in Eibergen
  bij de Bleek
  zijn ingegooit in de nacht van Vrijdag op Zaterdag.

 4. @ Freek. Als beveiligers binnen in een gebouw zijn (meestal zijn ze trouwens in hun eentje), moet er dan ook nog ééntje op wacht bij hun eigen auto staan??

  Te gek voor woorden. Elk beveligiingsbedrijf werkt zo. Dat heeft niks met ‘slechte reclame voor Veneberg’ te maken. Als de politie met twee man op een ruzie of weet ik wat afgaat, dan blijft er toch ook niet eentje bij de auto staan om die te bewaken?

  Zo’n reactie geeft maar weer eens aan, hoe diep we in Eibergen zijn gezakt. Benieuwd met welk plan onze burgemeester Bloemen komt, om de problemen aanpakt. Tot nu toe heb ik alleen maar gelezen dat er ‘meer politie’ op straat komt. Nou, dat zal een aardschok geven bij de vernielers als er af en toe eens een agent extra rondloopt. Dat schiet dus he-le-maal niks op!

 5. Dirk van den B

  Wat was de reden dat die ruit werd ingegooid? Menig beveiliger lokt namelijk zelf nog wel eens agressie op bij de medemens. Wat betreft de vernielingen, laat eens iemand zonder pet met klep en herder met die jongeren gaan praten. Spieker wordt verbouwd voor veel geld, skatepark wordt aangelegd voor idem bedrag. Ik las ergens dat het oude politebureau te koop staat. Laat de gemeente dat eens inrichten als fatsoenlijke jongerenontmoetingsplek. Kunnen ze een beetje housen en hun ding doen. Als ze het geld van de boete van de wietplantage naast cafe de bengel daar nou eens in investeren. Plantage weg, jongeren blij, probleem opgelost.

 6. De ruit zou met iets ingegooid zijn?? Zelf gezien dat er met de blote vuist doorheen geslagen werd. Een avond je gezellig naar het cafe in Eibergen zit er niet meer in zo wat een hangjongeren zeg! Aanpakken die jeugd.

 7. Dit is altijd weer neede die zoiets flikt in eibergen
  heb het zelf gezien en weet ook wie het is,
  normaal doet die jongen nooit zoiets maar hij flipte gewoon helemaal.. alles wat ie zag moest gewoon kapot.. of het nou een fiets was, een busje of een mens..

 8. @ Linde… lijkt me dus dat jj ff de politie gaat inlichten? Desnoods via meld misdaad anoniem?
  Je bent getuige geweest ! Om dit te stoppen MOET je gewoon een getuigenis verklaring afleggen, punt !
  Dat is je plicht!!!

 9. hhaah is daar neit voor bedoeld, zwak persoon 🙂 is voor ons om af te spreken waarneer we met ze alle wat gaan doen, naar disco bijvoorbeeld

 10. Tja Eibergen moet zich kapot schamen… Vrijdags rijdt er om de 10 minuten wel een politieauto langs de horecagelegenheden maar het resultaat wordt er niet beter op. Ze moeten eens iets harder optreden richting die snotjongens. zet ze toch gewoon vast (gaat te veel tijd in zitten, volgens politie) en neem eens een voorbeeld aan de randstad “nontolerantie” Die grote bek van hun dat hoeft toch niet getolereerd te worden door een agent?? wordt veel te veel gewaarschuwd…Pak maar eens 10 jongens zo hard aan en hun vriendjes die genezen ook wel!! En betrek het thuisfront ook eens in de situatie want ik ken genoeg van die rotjongens maar al hun ouders zeggen” neeh onze zoon doet dat niet, zijn vriendjes waren het” houd die jongens maar eens een nacht in de cel en breng hem op klaarlichte dag maar even bij papa en mama langs en ga dan zelf ook even mee naar binnen om even uit te leggen wat hun zoon heeft uitgevreten!! Tegenwoordig zijn we allemaal zo mobiel en altijd te bereiken maar ik weet zeker dat de politie het 20 jaar geleden beter in de hand hadden als tegenwoordig!!

 11. “Tja Eibergen moet zich kapot schamen… Vrijdags rijdt er om de 10 minuten wel een politieauto langs de horecagelegenheden maar het resultaat wordt er niet beter op.”(M | 10-11-09 | 19:08)

  misschien ligt het probleem dus niet bij de mensen die gezellig met zn allen een biertje in de kroeg dan maar bij die kansloze gasten van o.a. die hyves. en bij al die gasten die dronken uit de radstake bus komen

 12. @123 volgens mij heb je helemaal gelijk, maar er is een groep jongeren die de boel afbreken in het dorp en dat zijn niet gasten die bij De Klok of wat dan ook komen. Deze jongeren vertoeven zich door het dorp of hebben een hangplekmet waar alcohol genuttigd wordt. De vernielingen na de discbus en in het dorp kun je los van elkaar zien of in relatie. Ik weet in ieder geval wel, er zijn heel wat gasten tussen de 22-30 jaar die die blagen uitkotsen. Dit mede doordat hun voor meer Politie zorgen en wij vervolgens kleinzielige bekeuringen krijgen omdat wij toevallig met een borreltje teveel op de fiets stappen of geen licht voeren. Dus jongens het is geen bedreiging maar ga zo door en jullie weten wat jullie kunnen verwachten. Ik denk dat het al bijna zo laat is wbt het artikel in de Telegraaf. Zelf ben ik 26 en heb inmiddels een paar bekeuringen gehad door de K-blagen. Zelf ben ik ook geen lieverdje geweest, maar eerder kon je lekker ´s avonds op de maat een biertje drinken, nu moet je oppassen dat de Politie niet komt omdat daar weer een stelletje blagen de boel afbreken.

 13. Mijn menig is dat als de politie de jeugd wat je eigenlijk geen jeugd meer kan noemen. Maar kleine criminelen. Harder moet aan pakken!! Lukt ze dit niet ZET DAN GROTER MATERIAL IN!!! Eibergen word bang voor de jeugd(criminelen)!! Schande, schande, schande!! Gemeente berkelland smijt geld over de balk. Kruisingen worden 100x veranderd, plannen worden 100x gewijzigd, gemeente heeft een groot duur gebouw en veel onzinnige banen daar in Borculo! Laat de mensen achter het bureau maar eens wat doen!!!

 14. wat lul je nou dom bert / ik met beetje die hyves hier neer zetten je weet zelf niet eens wie het was of wie het gedaan heeft dus je hebt geen enkele reden om de lui van die hyves te beschuldigen

  rot op ga niet dom lulle

 15. De Jeugd Is Echt Zwak! Andermans Spullen Vernielen! Als Hun Eigen Spullen Kapot Worden Gemaakt Dan Piepen Ze Wel Anders!

  Stelletje Criminelen!!!!!

  Opsluiten Hard Aanpakken!!!

 16. @ jeugd

  Dit soort reacties bewijzen maar weer dat de mensen van die hyves er wel wat mee te maken hebben. Jullie zijn al lang niet anoniem meer. Ik kan hier zo een lijst van 10 jongens neerzetten die zich misdragen in het dorp van Eibergen, en waarschijnlijk ben ik niet alleen hierin.

 17. Als er dingen worden gezegt over onze vrienden groep horen we dat van mekaar vind je het gek dat we een reactie plaatsen als je onschuldig bent. Laag ofniet mensen buschuldigen als je geen bewijsen hebt.

  Gazdoor 😉

 18. Misschien hebben jullie wel de reputatie ‘kansarme jongeren” in eibergen.. en worden jullie daarom verdacht omdat er verder niet zo veel jongeren in eibergen wonen.

 19. “en worden jullie daarom verdacht omdat er verder niet zo veel jongeren in eibergen wonen.”

  Die zich overal ophouden en daar overlast veroorzaken, want natuurlijk lang niet alle jongeren uit Eibergen veroorzaken overlast. Groepen met jongens met zwarte kleding en witte petjes, dat zijn degene wie onder de “kansarme jongeren” in EIbergen vallen, en dat weet zo onderhand iedereen wel. Nou leuk zo’n reputatie.

 20. de jeugd is zwak! de jeugd is triest! respect kennen ze niet eens meer! opsluiten die jeugd! criminelen!!!

  mijn mening is dat de jeugd maar eens op een kamp moet! niks geen luxe of vrije tijd! hard aan het werk!

  ben de jeugd zat!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven