Bisschop neemt kijkje op zorgboerderij

hasselo-041aangepast2-borderBELTRUM – Het gebeurt niet elke dag dat een bisschop ergens in Berkelland een bezoek brengt. Woensdag kwam de Utrechtse bisschop W.J. Eijck een kijkje nemen op zorgboerderij Hasselo. Woensdag 11 november is een bijzondere dag; de 11de van de 11de. Het bezoek op deze dag brengt de betekenis van Sint Maarten mee en derhalve  het verhaal van de mantel van Maarten.

De bisschop W.J. van Eijck uit Utrecht met zijn gevolg komt op voorspraak van Simon Nagelmaker, huisvriend, pastoraal medewerker Eibergen en de Molenberg. De Bisschop komt op de zorgboerderij om te zien, te voelen en om te proeven hoe het er op een zorgboerderij aan toe gaat.

Zorgboederij Hasselo wilde graag laten zien hoe ze samen met de clienten de zorgboerderij een plek laten zijn en worden, waar iedereen mag zijn wie hij of zij is. Alle clienten werden uitgenodigd om het bezoek van de bisschop mee te maken.

Extra bijzonder bij het bezoek was de aanwezigheid van Nel Schellekens van de Gulle Waard (Winterswijk) die spontaan voor de Humkessoep zorgdroeg en daar veel van haar passie en ziel in verwerkte. Alle aanwezigen kregen een stevige kom erwtensoep van wildzwijn of biemekandersoep.

Zorgboer Benny Dimmendaal en zorgboerin Erica Schot ontvingen de Bisschop met alle egards. Bij aankomst van de bisschop werd er een kruisje overhandigd dat direct een mooi plaatsje in de zorgboerderij kreeg. Daarna ging de bisschop met de bewoners en genodigden lunchen.

Na de lunch werd de zorgboerderij door de bisschop en zijn gevolg verkend. Er werd een rondleiding gegeven met tekst en uitleg over de zorgboerderij. Na afloop sprak de bisschop zijn zegen uit voor de zorgboerderij en kreeg een heerlijke pot zelfgemaakte jam van zorgboederij Hasselo mee.
[nggallery id=770]

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bisschop neemt kijkje op zorgboerderij”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven