Brandweer druk met omgewaaide bomen

tn_Afbeelding nieuw Roy 16868BELTRUM – De harde wind die zondagavond over Nederland raasde heeft ook in Berkelland schade aangericht. Langs de Heelweg en Kooigootsweg in Beltrum zijn enkele bomen omgewaaid. De wilgen lagen dwars over de weg. Daarom moest de brandweer er rond 19.00 uur aan te pas komen om de bomen in stukken te zagen.

Op de Heelweg lagen twee bomen die door de brandwachten uit Borculo verwijderd zijn. Één boom was zo ernstig toegetakeld dat dit een gevaar op leverde. Daarom heeft de brandweer een noodkap uitgevoerd. Na deze klus moest de brandweer naar de Kooigootsweg. Daar was ook een wilg omgewaaid. Na het zagen en het schoonmaken van het wegdek ging de brandweer weer terug naar de kazerne.

Op de wegen in Berkelland liggen overal takken. De gemeente Berkelland is daarom maandagmorgen druk met het opruimen van deze stormschade. Of er nog meer bomen zijn gesneuveld is niet bekend.

Het KNMI waarschuwt nog steeds voor harde windstoten. Zondagavond en ook maandag kunnen er windstoten ontstaan van 90 kilometer per uur.

[nggallery id=805]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven