Politie speurt naar gestolen fietsen

BORCULO – De politie heeft afgelopen week meerdere controles in de gemeente Berkelland gehouden. Het was het doel om zoveel mogelijk gestolen fietsen op te sporen met een speciale handcomputer.

De politie Berkelland heeft de afgelopen week van tientallen fietsen gecontroleerd of ze gestolen waren. Hierbij werd vooral gekeken bij de stallingen van de bus en treinstations in de gemeente. Het ging hierbij om een proef met een soort scanner/handcomputer die direct kan controleren of een fiets als gestolen gesignaleerd staat.

De proef was gelijk succesvol want in de fietsenstalling op het busplein in Borculo werd een gestolen fiets aangetroffen en de berijdster is gehoord terzake heling van een gestolen fiets. De politie wil hierbij dan ook benadrukken dat het kopen van een gestolen fiets ook strafbaar is. Het gaat er hierbij om of de koper had kunnen weten dat het hier om een gestolen fiets gaat. Het gaat hier dan vooral om de verkoop via internetsites.

Belangrijk is om als koper te controleren of de prijs die gevraagd word in verhouding staat tot de (nieuw)waarde van de fiets. Een andere indicatie dat een fiets gestolen is, kan zijn dat het originele slot vervangen is door een goedkoper slot of in zijn geheel ontbreekt. Tevens is er op internet op de site van de rijksdienstwegverkeer (www.rdw.nl) de mogelijkheid om middels het framenummer en merk van de fiets te controleren of de fiets gestolen is.

Voor een bezitter van een fiets is het belangrijk om bij diefstal altijd aangifte te doen en zoveel mogelijk gegevens van de fiets aan de politie op te geven. Een framenummer, chipnummer of een gegraveerde postcode kan ervoor zorgen dat de fiets sneller teruggevonden wordt. Aangifte doen kan via internet (www.politie.nl) of na een telefonische afspraak via 0900 – 8844.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Politie speurt naar gestolen fietsen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven