Dure kerstverlichting in centrum vernield

EIBERGEN – De kerstverlichting in het centrum van Eibergen is in de nacht van zaterdag op zondag op meerdere plekken vernield. Voor het gemeentehuis zijn twee grote masten met daarop de dure verlichting door onbekenden naar beneden gehaald en vernield.

Naast het pand van Obbink aan de J.W. Hagemanstraat en in de Kluiversgsang is ook de versiering vernield. Eibergen wordt al maanden geteisterd door vandalen. Zelfs TV Gelderland heeft hier vorige week aandacht aan besteed.

In de uitzending werd verteld dat dit jaar al het dubbele aantal vernielingen zijn gepleegd vergeleken met vorig jaar. Burgemeester Hein Bloemen heeft toegezegd dat er extra politie wordt ingezet om het probleem op te lossen. Ook worden er afspraken gemaakt met de horeca.

[nggallery id=762]

Foto’s ingezonden:
[nggallery id=763]

Deel dit artikel:

33 gedachten over “Dure kerstverlichting in centrum vernield”

 1. Mocht je de jeugd zien dat aan het vernielen is bel de politie ! Maar ja ………….ze moesten uit Lichtenvoorde komen !!!!!! Inmiddels een half uur later !!!!!! dan zijn de vogels al gevlogen !!!!!!!

  Ik bel niet meer !!!! Gemeente Berkelland vraagt er zelf om !!!! mooie praatjes van de Burgemeester , denk je een steentje aan bij te dragen krijg je bovengenoemde ervaring !!!
  Wie heeft deze ervaring ook ??? …..

 2. Zo, he ,he!
  Eindelijk wordt er extra politoe ingezet!
  Er moet eerst heel veel kapot gaan voordat er wat aangedaan wordt!

 3. burger tegen vernieling

  in ieder geval is één van de daders te herkennen aan een kapotte jas.
  Misschien dan toch de volgende keer maar niet meer in de heg springen he jongens?
  Daar hou je wel eens gescheurde kleding aan over 😉
  Overigens zijn er dus ook verkeersborden gesloopt….

  @ Redactie: waar blijven die foto’s? er is nog meer gesloopt……ik maak niet voor niets foto’s 😉

 4. hoe kunnen ze dat doen vindt het dood zonde de vrij willigers die er zaterdagen voor op offeren en dan weer die jeugd berkeland doe er wat aan dit kan zo niet door gaan
  ga posten in het dorp ben je sneller bij de daders maar post dan niet opvallend met een politie auto

 5. Ik ben de vernielingen spuugzat. Een paar extra agenten help echt helemaal niets. En afspraken met de horeca? Wat moet ik me daarbij voorstellen. Er moet sowieso weer een politiebureau komen ni Eibergen.

  Het gaat hier overigens allang niet meer om een aantal kwajongens die wat vernielen, maar om georganiseerde jeugdbendes die een en ander vooraf plannen.

  Het ergste is dat de politie de vernielingen allang niet meer aan de pers doorgeeft om zo e.e.a. te verBLOEMEN. Gelukkig is deze site er nog.

  Mocht ik een vernieler betrappen, dan geef ik ‘m een pak rammel dat hem zijn hele leven nog zal heugen. Daar heb ik wel een bezoekje aan de rechter voor over.

 6. Is het nu zo moeilijk om een nachtploeg van politie in te stellen voor de weekenden.
  en dan wel van af 2uur s’nachts tot in de morgen uren want dan gebeurd de vernielingen.
  en niet in politie uniform en politie auto want dat valt wel heel erg op bij de vernielers.
  Als dit niet snel ophoud dan ben ik bang dat de burgers zelf iets onder nemen bijvoorbeeld knokploeg die de wacht houd.
  We zijn het nu wel een keer zat ,kost ons als burger alleen maar geld.

 7. Beste mensen er waren zaterdagavond 2 politieagenten op de Brink aan het wandelen, zo van als er iets gebeurd dan kijken we wel de andere kant op !!!.
  Dat was ongeveer om 24.00 uur ze waren er dus wel, maar het tijdstip, wanneer die versiering van de EOV vernield is weet in niet.
  Bel je de politie zoals onlangs met het brandje in een vuilnisbak op de Brink, maar liefst 2 uur later reed de politie in een opvallende wagen er nog eens langs.
  Of ze op het moment dat de brandweer er bij was, er ook bij waren weet ik helaas niet. Maar ook toen waren de vogel’s (vandalen. rotjongens en OOK MEIDEN !!!!, )gevlogen.

 8. Tijd voor burgerwacht., dit loopt echt uit de hand!
  De reactie van waterrat slaat natuurlijk nergens op, je moet dit altijd melden! Uiteindelijk betalen we met z’n allen deze vernielingen. Als we niet oppassen gaan de slachtoffers voor eigen rechter spelen en dat verbaasd me dan niets.

 9. Citaat van Hans :

  Mocht ik een vernieler betrappen, dan geef ik ‘m een pak rammel dat hem zijn hele leven nog zal heugen. Daar heb ik wel een bezoekje aan de rechter voor over.

  Dit is ook weer een reactie van niks, en dan probeer je 1 een pak rammel te geven die er dan iets handiger in het spelletje is als dat jij bent … staat er de volgende keer weer dit op de site.
  Jongeren slaat oudere in elkaar 🙂 .. zo blijf je natuurlijk bezig.

 10. De vernielingen Bij Obbink/ Nieuw Paradijs waren om 4.15 uur. De vernielingen bij het gemeentehuis zullen wel niet veel later zijn gebeurd. Een groep van ongeveer 10 tot 15 jongeren hebben borden om getrapt, verkeersborden ( omleiding Rekken) vernield, een kerstverlichting uit de grond getrokken.
  heb alles goed kunnen zien, want het lawaai heeft me ook dit weekend weer wakker gemaakt.
  De politie mag bij mij posten in huis, ze zullen zelfs koffie en een frisdrankje krijgen, maar ja dat is waarschijnlijk teveel gevraagd.

 11. Reageer de laatste tijd geregeld op diverse nieuwsberichten, maar de helft komt niet door. Als ik bij berkelstream wat plaats gaat het wel goed 🙁

 12. Ja, het is elk weekend prijs bij Obbink en Nieuw-paradijs en achter Helmink.Eerst rond half elf (vertrek naar Disco) en later bij terugkomst met Disco-bus zo rond half vier in de nacht. Puur vandalisme!! Ik vind dat deze mensen eigenlijk behandelt moeten worden als hooligans, dus moet de politie ze bij vertrek en terugkomst begeleiden naar de disco. En plaats maar camera’s op deze plaatsen.
  Dit moet stoppen!!!!!!!

 13. Burgemeester Bloemen geeft met zijn ‘plan van aanpak’ een brevet van onvermogen af.

  1) Een aantal extra surveillerende agenten zal echt niets helpen. Een kern met 12.000 inwoners kon in 1970 nog zonder politiebureau (toch was er één), maar anno 2009 niet. Bij aanwezigheid van een politiebureau kan bij meldingen kan de politie dan binnen vijf minuten ter plaatse zijn.

  2) Als alternatief voor bovenstaande de volgende tips. Zie je iemand iets vernlelen, volg dan de daders op veilige afstand. Bel intussen met je mobiel zoveel mogelijk mensen op die je kent. Op hun beurt dienen zij ook zoveel mogelijk mensen te bellen. Vorm een grote groep en sluit de groep vernielers in een snelle actie in. Zorg dat zij hun mobieltjes niet kunnen gebruiken. Arresteer de groep. Nu zegt u: “Arresteren??? Dat mag alleen de politie.” Nee hoor, dat is een veelvuldige misvatting. Hoewel het zelden of nooit gebeurt, mag volgens het Wetboek van Strafrecht IEDERE burger iemand die een overtreding of misdrijf begaat arresteren. Dit komt wellicht vreemd over, maar dit is echt waar. Breng vervolgens de vernieler(s) over naar b.v. een schuur. Het liefst eentje waarin het pikdonker is. Bel vervolgens de politie en wacht rustig af.

  3) De politie afspraken maken met de horeca? Wat moet de horeca daar aan doen dan? Bovendien is de kans klein dat de daders zich ’s avonds in de horeca hebben begeven.
  Er dienen juist afspraken te worden gemaakt met de supermarkten! Elke vrijdag- en zaterdagavond hangen tussen een uur of 18.00 en 21.00 uur grote groepen jongeren rond de ingang van de supermarkten rond. Hier slaan zij grote hoeveelheden alcohol in. Het gaat hier om kinderen tussen de pakweg 13 en 18 jaar. Vaak begeven de groepen zich ook in de supermarkt. Iemand die 16 jaar is en zich legitimeert betaalt, de rest loopt er achteraan. Vervolgens wordt voor de supermarkt de alcohol verdeeld onder de groep. Wat me op is gevallen, is dat het hier zelden om bier gaat. Vrijwel altijd om sterke drank.
  Tip politie: zoek eerst maar eens die groepen voor de supermarkten op. Pik de jonge alcoholdrinkende jeugd er uit, laat ze zich legitimeren en noteer hun namen. Dit is een zwaar onderkend probleem, waarover ik nog nooit iets heb gelezen!

 14. Verontruste bewoner Simmelink

  Ben het helemaal met ‘Eibergenaar’ eens. Eindelijk iemand die niet zo maar wat raak schreeuwt. Van dat arresteren wist ik niet, maar ik heb even gegoogled:

  “Wetboek van Strafvordering
  Eerste afdeeling. Aanhouding en inverzekeringstelling
  Artikel 53
  1
  In geval van ontdekking op heeter daad is IEDER bevoegd den verdachte aan te houden.”

  http://www.wet-online.nl/Sv/53.html

  Een goed alternatief is in dit geval het oprichten van een burgerwacht. Zolang deze burgerwacht zich aan de regels van het Wetboek houdt, is hier niets illegaals aan. Regels in dit geval: arresteren – zoveel mogelijk zonder geweld maar wel met de bevoegdheid tot zelfverdediging – bij het betrappen op heterdaad.

  Laten wij ons mooie dorp nog langer kapotmaken door een stel onder invloed zijnde varkenskoppen (sorry voor het woordgebruik)?? Als we willen dat het geweld ophoudt, dan zullen we zelf in actie moeten komen.

  Van de burgemeester en politie hoeven we niks meer te verwachten. Het is nu 9 november. Laten we de heer Bloemen nog tot 1 december de kans geven om met een GEDEGEN plan van aanpak te komen. Dit zal hij dan moeten presenteren middels een persconferentie.

  ‘Meer politie op straat’ en ‘Gesprekken met de horeca’ zijn holle frases, waar je helemaal niets aan hebt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  De problemen zijn de politie allang boven het hoofd gegroeid. De vernielingen zijn immers niet iets van de laatste tijd, maar zijn zo’n drie jaar geleden al begonnen. Doordat er toen nooit adequaat is ingegrepen, is er nu geen houden meer aan. Dus zullen wij als Eibergenaren zelf in actie moeten komen.

  Benieuwd overigens hoe lang de kerstboom op de Brink het dit jaar volhoudt. In de afgelopen drie jaar werd of steeds de verlichting er uit getrokken of werd de boom in brand gestoken. Willen we ‘m dit jaar sparen, dan zal er elke nacht bewaking moeten zijn. Te gek voor woorden!!

 15. @ Hans, je bent dus eigenlijk precies hetzelfde als de jeugd die dingen vernielen, jij neemt het recht in eigen handen en JA dat mag ook niet. Zou wel eens willen zien wat jij tegen zon groepje begint…niets dus. Staat er de volgende dag in de krant; opa slaat en schopt jongere en beland zelf in het ziekenhuis en later in de cel.

 16. @ Pieter

  en wat stel jij dan voor? Alles gewoon laten gebeuren? Ze elk weekend de boel laten afbreken en het met gemeenschapsgeld weer laten betalen?

  Overigens zou ik tegen de bewoners van het centrum, grotestraat etc. (waar het vooral plaatsvindt) willen zeggen: Als jullie het ’s nachts zien gebeuren, maak dan foto’s van de daders (of nog beter: video (dat kan met veel fototoestellen tegenwoordig ook)). Die foto’s kunnen dan op deze of een andere site geplaatst worden, zodat iedereen kan zien wie het zijn.

 17. @B
  Mooie praatjes andere mensen het vuile werk op laten knappen, en zelf lekker in het simmelink zitten.
  Wat nu als iemand diegene ziet filmen en later aangifte gaat doen tegen die jongeren?

 18. burger tegen vernieling

  @ B.
  Wel eens geprobeerd zonder hulplicht een video te maken midden in de nacht?
  de enige manier om goede video of foto opnamen te maken lijkt er een te zijn waarbij je jezelf midden in de spotlights moet zetten.
  Lijkt me niet zo verstandig als je het er heelhuids vanaf wil brengen.

 19. stond hier gister de link naar hyves van eggmountainunited ofzoiets kan m niet weervinden en waarom weggehaald hier???
  iemand nieuwe link aub

 20. Ten eerste woon ik niet in het Simmelink (ik woon niet eens in Eibergen). Ik leef alleen maar mee, en probeer alleen maar mee te denken hoor.

  Overigens, als de straat verlicht is en je zit binnen in het donker kun je prima video opnames maken van de straat hoor. En foto (zonder flits) is dan ook geen probleem.

  Maargoed, ik zal geen tips meer geven. Jullie weten het zelf misschien beter. Succes verder.

 21. Je word er toch gek van…elk weekend word er van alles vernield!!Laat de politiepost in het centrum aub weer bemand worden en laat de politie harder optreden!!Aanpakken die jeugd want dit kost inderdaad handen vol geld!!
  De jongeren aanspreken op hun gedrag,gemeente of politie bellen is geen optie meer…ik voel me niet prettig met al die jongeren in de buurt.Ze vernielen iets,je spreekt ze er op aan en je krijgt alleen maar een grote bek .

 22. burger tegen vernieling

  in principe ben ik het er mee eens dat er meer blauw op straat moet zijn en dan liefst nog op de tijdstippen dat deze dingen gesloopt worden ipv op tijden dat men lekker in de kroeg zit.
  Aan de andere kant doet de politie ook niet veel….
  Je belt ze op, geeft een compleet signalement van de daders. áls de politie ze al kan vinden krijgen ze alleen de vraag of ze ‘dat of dat’ gesloopt hebben….zeggen ze van niet, dan gaan ze vrijuit!
  Wat hebben we daar nou aan.

  Overigens stel ik het op prijs dat mensen willen mee denken (reagerend op B.) maar dan moet men zich wel realiseren dat mensen die op plekken wonen waar veel gesloopt wordt bepaalde dingen (zoals foto’s cq video’s maken) al echt wel geprobeerd hebben….

  @ B. Filmen en fotograferen lukt best vanuit een huis. En je krijgt een redelijk beeld. Maar als je er op uit bent gezichten herkenbaar vast te leggen moet ik je toch teleurstellen. dronken mensen poseren helaas niet voor de camera 😉

 23. Eibergenaar die het beu is.

  Er is inmiddels een bericht naar de commisaris van de koningin van Gelderland gestuurd, de heer Clemens Cornielje. Daarin is het volstrekt falen van de heer Bloemen aan de orde gesteld.

  Eibergenaren pikken het niet langer. Het hele dorp wordt kapotgemaakt. En waar zijn de ordebewaarders?? Misschien moeten we maar eens een beroep doen op de militairen van Kamp Holterhoek. Die hebben ons in het verleden al vaker gesteund. Ik geef direct toe, dat het een vreemd alternatief is wat het waarschijnlijk nooit haalt. Maar wat moeten we???????????

  Afzender: een volstrekt wanhopige Eibergenaar, die op weg naar huis (Simmelink) zag dat drie eenden dodelijk op de weg lagen. Oorzaak: kopjes omgedraaid!! ………

 24. Hoppa weer in het nieuws.

  Die etterbakken vinden het een sport om in de media te lezen wat er nu weer gesloopt is.En ideen opdoen wat ze de volgende keer gaan slopen.

 25. lalalalala jullie denken wel dat het alemaal maar 1 groep is maar dat is niet zo hoor mischien zit je eige zoon of dochter er wel bij ik snap niet waar jullie last van hebben

 26. Ik snap niet waarom er nog steeds niks aan gedaan wordt, het barst hier van de goede en nuttige ideeen waar vast iets meegedaan kan worden.
  Onderhand weten ook heel veel mensen de namen te noemen van een groot aantal jongens die zich elk weekend ophouden bij de groep.
  Hoe kan het dan dat de politie deze jongens niet persoonlijk benaderd?

 27. burger tegen vernieling

  dat doen ze wel. Maar als de jongens aangeven dat ze niets gedaan hebben mogen ze tegenwoordig blijkbaar gewoon weer gaan…..en dus verder gaan met slopen

 28. Wat is nou het probleem het is allang duidelijk door wie er altijd gesloopt worden(hangjongerenmaat/meergaarden en de radstake bus) de politie heeft blijkbaar de ballen niet ofzo?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven