Enduro: Crossen door modder en regen

enduro 203-borderBORCULO – Vandaag wordt in Borculo en directe omgeving de 73e Internationale Tweedaagse KNMV Enduro Kampioenstrit verreden. Morgen is het de beurt aan de gemeente Lochem. Internationale rijders en nationale rijders rijden drie ronden per dag; daglicenties en oldies rijden twee ronden. De rondes zijn 65 kilometer lang en voeren onder andere door Borculo, Geesteren, en Haarlo.

Tijdens de kampioensrit wordt er een test gedaan met GPS Tracking. Dit is een apparaatje dat ervoor zorgt dat de positie van iedere rijder tijdens het evenement via een GPRS signaal wordt doorgegeven aan een centrale server, die aan internet is gekoppeld. Het parcours dat iedere rijder aflegt is live te volgen via een speciaal daarvoor ingerichte website.

Gezien het weer van gisteren en deels ook vanmorgen, was het parcours op vele plekken erg modderig. De start vond plaats in Excel bij de Excelse molen. Daar eindigd de route van vandaag ook weer.

Er waren in totaal drie crossproeven in de route opgenomen en er waren twee tijdcontrole punten. Onderweg waren er ook diverse controles op het afsneden van het circuit.

Na de Enduro is er voor alle deelnemers een stamppotbuffet bij de Exelse Molen en daarna kunnen belangstellenden de Excelse molen bezoeken. Zaterdag ziet de dag er hetzelfde uit maar in een totaal andere omgeving. Morgenavond is er een feestelijke prijsuitreiking, huldiging van de kampioenen en afsluitend een  feestavond bij Exelse Molen. Hier treden No Issue en Kas Bendjen op.

Meer foto’s op
www.ginopress.nl
[nggallery id=817]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Enduro: Crossen door modder en regen”

  1. Modderige enduro? Niet in in Borculo?
    Enduro’s reden ze vroeger, het zijn nu plezier ritten.

  2. Ga ik vrijdagmiddag half een van borculo naar lochem moet ik twee keer hoog in de ankers voor die simpele motorrijders die denken dat ze het WK rijden. Hoezo een waas voor de ogen? Ze knallen zo de weg op. Voor mij mag je je te pletter rijden maar kies dan een boom uit.

  3. de needenaar hoeft zich te pletter te rijden,maar hij verdiend wel een dikke knal voor zijn (verwijderd).

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven