Huber: ‘Het lijkt wel oorlog in de straat’

afbeelding-nieuw-roy-16570NEEDE – Berend Huber is de vernielingen rond zijn woning aan de Lijsterstraat meer dan zat. Zaterdagnacht rond 3.15 uur kreeg de bewoner weer bezoek van vandalen. De hele schutting werd met grof geweld platgegooid. “Dit is al de zoveelste keer dat de dure schutting er aan moet geloven. Dit grapje kost mij ruim vierduizend euro. Dit kan ik financieel echt niet meer opbrengen”, roept Huber boos.

Huber heeft zondagmorgen samen met zijn vrouw aangifte gedaan bij de politie. Het echtpaar zit elk weekend met schrik in huis. “We kunnen niet rustig slapen. Als we iets horen dan stappen we meteen uit bed om polshoogte te nemen. Ook andere buurtbewoners hebben al jaren last van vernielingen, ruiten, auto’s en andere schuttingen zijn de afgelopen jaren toegetakeld.”

De schutting is sinds 1993 het doelwit van vandalen, twee keer over heeft de bewoner meerdere daders in de kraag gevat. De politie wilde de zaak voor de rechter laten komen. Maar de jongeren wilden dit niet omdat ze dan een strafblad krijgen. Ze zijn er met een geldbedrag vanaf gekomen.

Het echtpaar hoopt dat getuigen zich willen melden bij de politie om zo de schade op de daders te verhalen. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Neede heeft een nieuwe krantenverkoper!
Het centrum van Neede begint weer op te ‘bloeien’. Zondagmorgen troffen we een bijzondere krantenverkoper aan in de Oudestraat (zie foto hieronder). De dakloze man sprak gebrekkig Duits en vroeg de redactie van deze site om geld. We trappen daar natuurlijk niet in met al die wisseltrucs in Berkelland. Waarom loopt deze krantenverkoper door het centrum van Neede op een rustige zondagmorgen? Waarschijnlijk heeft de man een goed voorgevoel. Het centrum zal weer gaan bloeien!

[nggallery id=759]
[nggallery id=758]

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Huber: ‘Het lijkt wel oorlog in de straat’”

 1. burger tegen vernieling

  even reageren op een stukje uit de tekst…

  De politie wilde de zaak voor de rechter laten komen. Maar de jongeren wilden dit niet omdat ze dan een strafblad krijgen. Ze zijn er met een geldbedrag vanaf gekomen.

  wat is dit dan voor gedoe?
  De jongeren wilden de zaak niet voor de rechter laten komen omdat ze dan een strafblad krijgen? Daar wordt naar geluisterd?
  WIE vernield er hier wat?
  ALS ze dan GEEN strafblad willen krijgen kunnen ze beter niet gaan vernielen,

  Ik zeg aanpakken die handel!
  Sleep ze voor de rechter!
  Geef ze een strafblad!
  Laat ze de gevolgen maar voelen!!

 2. Ben het helemaal met u eens. Het lijkt wel de omgekeerde wereld: de dader heeft meer te zeggen dan het slachtoffer!
  Aanpakken die lui en niet met zacht hand.
  Neem ook hun oudes maar eens onderhanden.
  Het zullen wel weer van die vervelende etterbakken zijn geweest, die na een paar glazen/flessen alcohol zo nodig stoer menen te moeten doen tegenover elkaar.
  Laat ze dan ook maar eens stoer praten tegen zo’n rechter.

 3. Wel spullen vernielen, en dan nog de wens hebben voor een geldboete in plaats van een strafblad.

  En de politie werkt hier aan mee.? Zeer zwak en onbegrijpelijk van de politie dat ze hier aan mee werken.

  Vanaf je vijde leefsenjaar weet je gewoon dat je van andermans spullen af moet blijven!

  Ze verdienen gewoon een strafblad een werkstraf en een geldboete. En niet van pa en ma.

 4. Ik weet wel wat, op werkkamp in Syberie en als de ouders dit tuig niet onder controle krijgt, meesturen en net zolang daar laten zitten tot ze het wetboek kennen en weten dat men met de poten van een andermans spullen moet afblijven. Helpt dit nog niet. opruimen die handel.

 5. Het is te gek om dit zo ver te laten gaan. Net zoals “medeburger” schrijft, ‘het lijkt wel een omgekeerde wereld’. Ben benieuwd wanneer ‘het tuig’ hardhandig wordt aangepakt.

 6. Onbegrijpelijk!

  Het moet niet gekker worden!!!!!
  Dat de daders kunnen bepalen wat hun straf wel of niet moet worden.
  Aanpakken die lui, ze moeten nodig normen en waarden bij gebracht krijgen en breng ze het begrip mijn en dein bij.
  Als we dit soort dingen blijven accepteren dan is het einde snel zoek!!!
  Zorg dat ze snel worden gepakt en geef ze hun verdiende loon en laat ze er niet zo snel en makkelijk vanaf komen!!!!!!!!!!!

 7. Lijpe shit hoor die schutting, mensen doen het zelf. Kijk eens wat een aandacht die jongens krijgen. Hier kicken ze toch op. Dit heeft dezelfde werking als al het huiselijk geweld, de 1 doet het dan de ander een paar dagen of weken ook.

 8. snelheidsduivel

  Wordt dus ff met je honkbalknuppel op wacht staan huber!
  En hopen op een flinke homerun:-)

 9. quote medeburger: Neem ook hun oudes maar eens onderhanden.

  Dit lees ik zo vaak.

  Als ik op internet op zoek ga naar oplossingen tegen hangjongeren(die hier vaak verantwoordelijk voor zijn) vindt ik niets.Over de overlast des te meer.Wie heeft nu dan de oplossing?

  Hoge pieptonen die alleen jongeren kunnen horen lijken verdacht veel op het geluid dat word gebruikt om Roeken te verjagen. Verjagen is geen oplossen.

  Persoonlijk voel ik me ook niet altijd lekker als ik langs zo’n groep loop,terwijl ik een stevige man ben.Des te enger is het wanneer je een oud vrouwtje bent.

  Bied ze een gebouw aan waar ze kunnen doen wat ze willen(schreeuwen en lawaai maken) dan blijkt dat de ene groep het niet met de andere kan vinden.Ze thuis laten blijven werkt ook niet,ze willen gewoon naar hun vrienden.

  Er zijn verschillende groepen te verdelen in leeftijds categorieën .Hier geld hoe ouder hoe brutaler.

  Ik denk dat een groep maximaal drie jaar ” hangt”,daarna komt er een andere.De groepen bestaan uit alle lagen van de bevolking ,waarbij de kinderen uit de hogere middenklasse vaak het brutaalst zijn.Dus het gaat lang niet altijd om aso-kinderen.

  Dat dit een maatschappelijk probleem is lijkt met duidelijk!

  En kreten als: Weet nog wel een mooi plekje voor ze !!! kun je toch niet serieus nemen?

  Wie heeft een goede oplossing?

  Trouwens in de uitspraak van :burger tegen vernieling kan ik me helemaal vinden.

 10. aso dit is echt niet normaal.en niemand ziet dit gebeuren?????dit moet toch echt een hoop herrie geven.heeft dit iets te maken met die discobussen die snachts weerkomen???

 11. heeft alles te maken met discobussen. De meeste overlast, ‘snachts, vindt plaats tussen 4.00 uur en 5.00 uur.
  Heb afgelopen weekend om 4.15 u voor het raam gestaan en de vernielingen aan “mijn overkant”gezien. Politie bellen?? die is dan te laat; alle jongeren gevlogen, een spoor van vernielingen achterlatend.
  Nogmaals tussen 4.00 u en 5.00 uur is de meeste overlast.
  Blijkbaar is de politie dan al naar bed want de kroegen sluiten om 3.00 uur??

 12. inwooner uit neede

  even een reactie op het schrijven van mans ik neem aan koster laat hij eens met een goede oplossing komen hoe het moet met onze baldadige jeugd en het dorp hij weet het toch zo goed allemaal en wat de woonplek van mans betreft hij woont in de uithoek van neede volgens mij loopt daar geen baldadige jeugd.

 13. 2jr geleden,grafschennis aan de Haaksbergseweg,duizenden euro’s schade!
  De schade moet nog steeds betaald worden door de ouders.
  Waren ook 2 pubers bij van ondernemers uit dit dorp.
  Hoever is de gemeente er mee?
  Of betalen wij inwoners dit?

 14. Gewoon nog meer aandacht geven dit soort berichten, en vooral al die reacties zoals hierboven blijven geven dat jullie de oplossing wel weten.
  De jingeren lezen dit ook, en geeft alleen nog maar meer animo om dit weer te doen.

 15. mans denkt alleen maar aan eigen belang.en ip obdam laten ze zien hoe het hoort daar neemt de buurt het heft in eigen hand.en ik kan dit alleen maar aanmoedigen.

 16. Telegraaf ma 09 nov 2009

  Rellen tussen buurt en hangjeugd OBDAM – Afgelopen weekend zijn er rellen uitgebroken tussen buurtbewoners en overlastgevende jongeren in Obdam.

  Zaterdagnacht werden op de Nijenburglaan een zestal scooters beschadigd van hangjongeren. Een boze buurtbewoner gooide zelfs een scooter in een sloot, meldt Webregio. Van deze vernieling werd aangifte gedaan

  Op zondagavond vond er vervolgens een vechtpartij plaats, die mogelijk te maken heeft met de vernielingen van een dag eerder. Bij deze vechtpartij waren meerdere personen betrokken waarvan er één licht gewond raakte. Hij kon ter plaatse worden behandeld door ambulancebroeders.

  Weken onrustig

  Het is al enige weken onrustig in Obdam. De burgemeester van de gemeente Koggenland heeft al diverse gesprekken gehouden met omwonenden en jongeren. Dit heeft echter nog niet tot terugkeer van de rust in het dorp geleid.

  De politie is een onderzoek gestart naar de laatste ongeregeldheden en hoopt aan de hand van getuigenverklaringen aanhoudingen te kunnen verrichten. Daarnaast wordt het toezicht van agenten in de buurt verhoogd.

 17. wat de politie betreft ik heb ze echt gezien tussen vier en vijf in Eibergen toen ik ging wandelen met de honden.
  Ik doe dit de laatste weken vaker in het weekend en wat mij opvalt is dat de jongeren weg gaan als ik de tweede ronde langs kom. Helaas voor de hond gedragen ze zich. En wat de boetes betreft treffen hun ouders niet de jeugd zelf. Gewoon ouderwets straffen want die geldboetes stellen niks voor.

 18. burger tegen vernieling

  @ Robert: Ga met je hond dan maar eens verdekt opgesteld staan achter de chinees ofzo. Liefst op het moment dat de discobus weer bij Grooters stopt.
  Dan mag je wat mij betreft de hond los laten!

 19. Beste Mans (K.?),

  Rekende jij je eigen kinderen in het verleden dan ook tot die zogenaamde hogere middenklasse?

  Dat hangjongeren alle lagen van de sociale ladder vertegenwoordigen ben ik met je eens, maar om nou één groep speficiek als brutaalst te betitelen, gaat mij te ver.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven