‘Iedere inwoner in Neede is een VIP’

afbeelding-nieuw-roy-16689NEEDE – De opkomst tijdens de informatieavond over de nieuwe dorpsontwikkelingsvisie voor Neede (NeedeVip) was donderdagavond mager. Volgens enkele aanwezigen heeft de gemeente dit te danken aan het feit dat er toch niet geluisterd wordt naar de inwoners.

Wethouder Leo Scharenborg: “Iedere inwoner uit Neede heeft het recht om mee te denken en te discussiëren over de problemen in het dorp. Het is heel gemakkelijk om te zeggen: ”Er wordt tocht niet geluisterd.” Daarom doe in een dringend oproep aan alle mensen om de dorpsgesprekken bij te wonen en uw mening te laten horen. Regie voeren samen met de burger daar gaat het om tijdens dit project.”

De wethouder noemt tijdens zijn toespraak alle Needenaren daarom ook een ‘very important person’ (VIP). Iedereen kent de problemen in Neede, de vervallen Oudestraat, huize de Kamp, het marktplein en vele andere voorbeelden. Daarom deze dorpsontwikkingsvisie. Met een kijkje in de toekomst, anno 2020. Donderdag kregen belangstellenden (verenigingen, instellingen en burgers) tekst en uitleg over de dorpsvisie. De avond werd geleid door Henk ten Harkel, hij stelde met zijn journalistieke ervaring vragen aan Scharenborg en projectleider Roel Heij. Ook werden de leden van de klankbordgroep en de stuurgroep gepresenteerd.

Donderdag 19 november (partycentrum ’t Haantje) en woensdag 2 december (Assink Lyceum) wordt er gestart met de dorpsgesprekken. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Aanstaande dinsdag gaan jongeren met elkaar om de tafel, dat gebeurt bij café De Ruif. Aanvang 20.00 uur.

Meer informatie over Neede-VIP: www.gemeenteberkelland.nl

[nggallery id=772]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “‘Iedere inwoner in Neede is een VIP’”

 1. hoe fantastisch de plannen, groot of klein
  wethouder S moest gewoon eerlijk zijn
  Needenaren mogen nu gaan dromen
  en in december hun toekomst aan gaan tonen
  hieruit volgt dan vanzelf ’t volgende refrein :

 2. Wat willen ze dan nog veranderen in Neede ?
  Er valt niet zoveel te veranderen, het is zoals het is (een seniorendorp ,nu en in de toekomst).
  Politiek maakt meer stuk dan je lief is !

 3. sk, als je dan toch in spanje zou zitten,
  (droom maar verder), bemoei je dan niet met Dinant en de rest van Berkelland. Als het je irriteert, kijk je toch niet op de site’s waar Dinant op zit. En die sneer naar de gemeenschapsraad past me al helemaal niet.

 4. als je ziet wat je in neede moet betalen mag je zeker wel als een vip behandeld worden.helaas helaas is dat niet zo.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven